Την δική του εκδοχή παρουσιάζει μέσω ανακοινώσεως Τύπου για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Άρτα – Υπεύθυνα Μαζί» Χριστόφορος Σιαφάκας.
Αναφέρει: «Ένα μεγάλο ζήτημα για την Άρτα, η αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, κατέληξε από τον κ. Τσιρογιάννη μία απλή ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο με υπηρεσιακή εισήγηση!
Στο χθεσινοβραδινό (Μεγάλη Δευτέρα) Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αρταίων, στο οποίο έπρεπε να συζητηθεί η επιστολή του βουλευτή Άρτας και υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στύλιου, ο δήμαρχος αρκέστηκε να κρυφτεί, για άλλη μία φορά στα δύσκολα, πίσω από τις υπηρεσιακές εισηγήσεις.
Στην ερώτηση που υπέβαλε ο κ. Σιαφάκας για το αν από το 2018, ως δημοτική ομάδα “Αρτινών ΣυνΕργασία” πήραμε την απόφαση να αφήσουμε τον αρχικό μας στόχο (plan A) για χρήση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο και να πάμε “υποχρεωτικά” στην πολιτιστική χρήση (plan Β) με σκοπό να εκμε- ταλλευτούμε την χρηματοδότηση του ΕΣ- ΠΑ και να ανοίξουμε το κάστρο; Δεν υπήρξε τοποθέτηση! Δηλαδή μέχρι και σήμερα το 2023, δεν μπορούσαμε να επανέλθουμε με νέα σοβαρή και τεκμηριωμένη πρόταση, όπως είχαμε δεσμευτεί ως ομάδα τότε στους Αρτινούς δημότες; Απάντηση δεν υπήρξε παρά έπαρση και λαϊκισμός!
Έχοντας έτοιμες τις προηγούμενες αποφάσεις που ψηφίσαμε τότε ως Δημοτική Αρχή για το plan B και προφανώς για να μην πάνε χαμένες οι εκτυπώσεις και ο χρόνος που χρειάστηκε, ο δήμαρχος έκανε το σόου που είχε ετοιμάσει, για να δείξει την αναξιοπιστία μας σ’ αυτά που ψηφίσαμε και αυτά που στηρίζουμε. Απάντηση όμως δεν έδωσε!
Η αναξιοπιστία και η ανακολουθία των λόγων και των έργων είναι όμως δική του! Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τα προεκλογικά σόου, χωρίς να υπολογίζει την θέληση των Αρτινών δημοτών. Εμείς ψηφίσαμε όλες τις αποφάσεις για να ανοίξουμε το ΞΕΝΙΑ όπως οφείλαμε!
Στηρίξαμε όλες τις ενέργειες, όπως πιστεύαμε, για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα να δημοπρατηθεί η αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ και να καυχιέται ο κ. Τσιρογιάννης ότι θα υλοποιήσει το plan B!
Η ερώτηση όμως κ. Τσιρογιάννη παραμένει αναπάντητη: Μπορούσαμε ή μπορούμε το plan A;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ