ΣΕ φάση υλοποίησης εισέρχεται η ανάδειξη και αξιοποίηση του κτιρίου Συρρακιωτών στην Πρέβεζα, ύστερα από την καλή συνεργασία που είχαν ως προς αυτό οι Δήμοι Πρέβεζας και Βορείων Τζουμέρκων.
Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020 με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται στο ποσό των 200.000 ευρώ. Από τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο και τον ανάδοχο Ιωάννη Καραμπιτιάνη μπήκαν ήδη οι υπογραφές για τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν: Καθαρισμό όψης του κτιρίου, αντικατάσταση πλακιδίων και ειδών υγιεινής στις τουαλέτες, συντηρήσεις εξωτερικών θυρών, προμήθεια εσωτερικού φωτισμού, εγκατάσταση κλιματισμού, προμήθεια αντλίας και αναβατορίου για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ, καθώς και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου με επίστρωση, φύτευση, φωτισμό και τοποθέτηση πέργκολας, ώστε ύστερα από πολλά χρόνια το κληροδότημα να καταστεί πλήρως λειτουργικό και ανακαινισμένο. «Στόχος μας, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, είναι να αποτελέσει ένα ακόμα στολίδι πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορικής σπουδαιότητας για τον Δήμο».
Το κτίριο που βρίσκεται στην οδό 21ης Οκτωβρίου δώρισε ο Απόστολος Ρίζος και πλέον με την λειτουργικότητα που θα αποκτήσει αναδεικνύεται η πλούσια ιστορία και παράδοση των Συρρακιωτών που δραστηριοποιήθηκαν, αναπτύχθηκαν και πρόκοψαν σε πολλούς τομείς στην Πρέβεζα.
Ο Νίκος Γεωργάκος επισημαίνει παράλληλα μετά και την υπογραφή για τις παρεμβάσεις στο ιστορικό κτίριο: «Το έργο αποτελούσε καθήκον και χρέος αναγνώρισης προς όλους αυτούς τους ανθρώπους της ιστορικής Πρεβεζιάνικης κοινότητας που διαχρονικά είναι ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, την οποία εμπλούτισαν με το μόχθο, τα ήθη, τα έθιμα, την παραγωγική τους δυναμική, την κουλτούρα και την περηφάνια τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ