ΕΙΝΑΙ κάτι που ούτε λέγεται ούτε γράφεται σχετικά με τις χαμηλότερες τιμές των αρμνοεριφίων, κυρίως το Πάσχα, μέσω των σούπερ μάρκετ.
Με χαμηλές τιμές πωλούνται όχι μόνο τα εισαγόμενα αλλά και Ελληνικής παραγωγής. Κοιτάξτε να δείτε όμως τι συμβαίνει με τα Ελληνικά. Οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ συνεργάζονται με μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες τί κάνουν; Επειδή το γάλα πωλείται σε καλές τιμές δεν τις συμφέρει να χάνουν έσοδα, γι‘ αυτό αποκόπτουν αρνιά και κατσίκια δυό και τρεις μέρες μετά τη γέννησή τους, αντικαθιστώντας το μητρικό γάλα με γάλα σκόνης. Έχει υπολογιστεί ότι με το γάλα σκόνης κερδίζουν μισή τιμή πάνω απ’ ότι αν άφηναν να γίνει φυσιολογικά ο θηλασμός από τα νεογέννητα.
Την παράμετρο αυτή ώστε να εξηγηθεί για ποιο λόγο τα σούπερ μάρκετ πωλούν φθηνότερα καθώς μειώνεται το κόστος εκτροφής από τις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, μας μετέφερε πολύ σοβαρός άνθρωπος του χώρου. Ο οποίος εξηγεί παράλληλα πως άλλη είναι η ποιότητα αυτών των αμνοεριφίων και εντελώς διαφορετική, ανώτερης βεβαίως, εκείνων που οι κτηνοτρόφοι τα αφήνουν να μεγαλώνουν με το βύζαγμα των μητέρων τους!
Διαλέγετε και παίρνετε… Εμείς πάντως τα κρεοπωλεία της γειτονιάς εξακολουθούμε να εμπιστευόμαστε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ