ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ εμφανίστηκαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων τη Μεγάλη Δευτέρα στην πρόταση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή ΝΔ του νομού Γιώργου Στύλιου για την δημιουργία 20 δωματίων για δωρεάν φιλοξενία στο ΞΕΝΙΑ.
Από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και την αντίστοιχη Προγραμματισμών, Πληροφορικής και Περιβαλλοντικών Πολιτικών του Δήμου, διατυπώθηκαν σοβαρά ερωτήματα μέσω των εισηγήσεων για την εγκυρότητα και την ωριμότητα της συγκεκρι- μένης πρότασης. Σοβαρά ερωτήματα τέθηκαν επίσης για τα 12 εκατ. ευρώ που έχει «κλειδώσει» ο Δήμος καθώς μια πιθανή αλλαγή πλεύσης θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την χρηματοδότηση.
Ενώ όλες οι παρατάξεις είπαν «όχι», σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή «εξαίρεση αποτέλεσε ο πρόσφατα ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χριστόφορος Σιαφάκας, ο οποίος άλλαξε τη θέση που είχε ψηφίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η μετατόπιση αυτή προκάλεσε τον έντονο σχολιασμό των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίες έκαναν λόγο για καιροσκοπισμό “που αφαιρούν από το Δημοτικό μας Συμβούλιο την σοβαρότητα που απαιτείται. Είναι αδύνατον αυτοί που ψήφιζαν ναι σε όλα, τώρα να ρισκάρουν την δημοπράτηση ενός τόσο σημαντικού έργου”, καταλήγοντας: “Η πολιτική έχει και τα όριά της” και πως “κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι χώρος που ερχόμαστε για ένα πεντάλεπτο σόου και τελειώσαμε. Το θέμα είναι έξω να μπορούμε να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να κυκλοφορήσουμε, γιατί έξω είναι η πραγματική ζωή».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, ξεκαθάρισε: «Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ταχθεί υπέρ της πρότασης που ετοιμαζόμαστε να δημοπρατήσουμε. Το ίδιο και η νυν κυβέρνηση! Μόλις στις 5 Απριλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε για το ΞΕΝΙΑ από την εκδήλωση στα Γιάννενα, ότι η θέση της κυβέρνησης είναι υπέρ της πολιτιστικής αξιοποίησης και των 12 εκατομμυρίων ευ-ρώ. Αυτό, θεωρώ, ότι τα απαντά όλα. Και συντάσσομαι πλήρως με τους συναδέλφους που είπαν πως η πολιτική πρέπει να έχει όρια. Και επειδή δεν προερχόμαστε από παρθενογένεση κομματικά και όλοι έχουμε πολιτικές αναφορές, να πω και τούτο: εγώ είμαι με την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης είπε 12 εκατομμύρια για πολιτισμό στο ΞΕΝΙΑ. Το 2019 ο κ. Τσίπρας στην περιοδεία του εδώ στην πόλη μας μίλαγε και εκείνος για πολιτιστικό ΞΕΝΙΑ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ