«Νέες αποζημιώσεις για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο κατέβαλε την Τετάρτη 12 Απριλίου σε αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Άρτας ο ΕΛΓΑ» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος (φωτο).
«Συγκεκριμένα ο Οργανισμός – προσθέτει – προχωρά σε πληρωμή ύψους 368.404 ευρώ σε 186 παραγωγούς. Με αυτή τη καταβολή οι συνολικές πληρωμές στους παραγωγούς του νομού για ζημιές του έτους 2022 διαμορφώνονται στα 9.500.000 ευρώ.
Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και άλλη πληρωμή από τον ΕΛΓΑ. Σημειώνεται ότι επί συνόλου 118 αναγγελιών, έχουν εκκαθαριστεί 102 και εντός της άνοιξης θα ολοκληρωθεί η καταβολή των αποζημιώσεων, καθώς εκκρεμούν πορίσματα από ζημιές που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο. Θυμίζουμε ότι στο νομό Άρτας, για ζημιές των ετών 2020-2022, έχουν γίνει από τον ΕΛΓΑ πληρωμές συνολικού ύψους 16.112.522 ευρώ».
Ο Γ. Στύλιος δηλώνει σχετικά: «Ό,τι αφορά την Άρτα, κατά τη διάρκεια της θητείας της ΝΔ, οι παραγωγοί του νομού έλαβαν συνολικές αποζημιώσεις που ξεπερνούν τα 16 εκατ. ευρώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον διευθυντή και τον προϊστάμενο αλλά και όλους τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ Ηπείρου που εργάστηκαν με φιλότιμο, ώστε να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία με ταχύτητα καταβάλλοντας πιο γρήγορα από ό,τι συνηθίζονταν, τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Στηρίζουμε με πράξεις τους παραγωγούς. Είμαστε δίπλα τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ