ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γ. Γεραπετρίτη κατέθεσε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας, η οποία αναφέρεται στην πορεία του δυτικού τμήματος της σιδηροδρομικής Εγνατίας και της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου.
«Ο πρωθυπουργός – τονίζει μεταξύ άλλων – σε συνέντευξή του στις 21 Μαρτίου, με τρόπο πρωτοφανή και προσβλητικό για τους Ηπειρώτες, εξέφρασε μια εντελώς διαφορετική άποψη, αποκλείοντας την προοπτική υλοποίησης αυτού του σημαντικού για την Ήπειρο έργου αλλά και για τη χώρα μας, δηλώνοντας ότι ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, αντίθετα με τις μέχρι τώρα υποσχέσεις της κυβέρνησης προς τους Ηπειρώτες».
Ερωτά, λοιπόν, τον κ. Γεραπετρίτη αν υπάρχει αλλαγή του διαχρονικά υφιστάμενου σχεδιασμού για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου στη δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο και από πότε; Κι ακόμα: «Υπάρχει εγκατάλειψη του στόχου της πράσινης συμφωνίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της προσπάθειας για μετάβαση προς φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές;». «Συνεχίζει ο πρωθυπουργός της χώρας να θεωρεί τη σιδηροδρομική Εγνατία όνειρο θερινής νυκτός όταν στις 5 Δεκεμβρίου 2022 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών ενέκρινε κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ το δυτικό τμήμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας ως βασικό στοιχείο στην ανάπτυξη των διεθνών μεταφορών στα δυτικά Βαλκάνια;». «Τελικά, θα επιτρέψει η κυβέρνηση στους Ηπειρώτες να ονειρεύονται, να προσδοκούν το αυτονόητο, δηλαδή συμμετοχή στην πράσινη μετάβαση και ανάπτυξη;».

Για εσπεριδοειδή
Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά κατέθεσε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Χρήστος Γκόκας και για το αδιέξοδο, όπως το χαρακτηρίζει, στο οποίο βρίσκονται οι παραγωγοί μανταρινιών και λοιπών εσπεριδοειδών του νομού.
Μεταξύ άλλων αναφέρει στην ερώτησή του: «Ήδη, από το ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής περιόδου οι παραγωγοί μανταρινιών, κυρίως της ποικιλίας Κλημεντίνη, βρίσκονται σε δεινή κατάσταση από την απώλεια του εισοδήματος, που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια». Και προσθέτει: «Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις και ότι θα πρέπει να στηριχτούν και να υπάρξουν ουσιαστικές ενισχύσεις για την απώλεια εισοδήματός τους, αφού πλέον είναι αδύνατο να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους και την παραγωγή τους».
Η ερώτηση συνίσταται στα εξής: «Σε ποιες ενέργειες προτίθεται ο υπουργός να προβεί ώστε να υπάρξει ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση των παραγωγών; Πότε θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης; Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί όλο αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα μετά από τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής μου, ώστε να εξασφαλισθούν οι πόροι για να υπάρξουν οι απαραίτητες ενισχύσεις;».

Και για Τμήμα Μουσικών Σπουδών
Με μια τρίτη ερώτηση αναφέρεται στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Άρτα) Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επισημαίνοντας ότι οι φοιτητές του αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ανασφάλεια των κτιριακών υποδομών.
Μεταξύ άλλων αναφέρει: «…Ανάμεσα σ’ αυτά είναι οι ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό, η υποχρηματοδότηση αλλά και η υποστελέχωση του Τμήματός τους σε όλες τις δομές του (γραμματεία, βιβλιοθήκη, προσωπικό), ενώ η λειτουργία του τμήματος βασίζεται στην πρόσληψη έκτακτων καθηγητών. Επίσης, υπάρχει εξοπλισμός και εγκαταστάσεις τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθώς οι συνθήκες στις οποίες βρίσκονται καθιστούν τους χώρους αυτούς ακατάλληλους προς χρήση (studio, εργαστήριο οργανοποιίας)». Απευθυνόμενος προς την υπουργό Παιδείας ζητά να μάθει σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να εξευρεθούν οι πόροι για την αντιμετώπιση των ελλείψεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ