ΕΙΝΑΙ ενθαρρυντικά τα στοιχεία που συλλέξαμε με αφορμή το Πάσχα σε σχέση με τις προτιμήσεις επισκεπτών να το γιορτάσουν στην Άρτα.
ΟΙ κλίνες στους ξενώνες σ’ όλο το νομό ανέρχονται στις 1.500 και στα ξενοδοχεία παραπάνω από 450, οι οποίες έχουν καλυφθεί σχεδόν στο 100%, επομένως στο νομό μας θα βρεθούν 2.000 άνθρωποι.
ΕΝΑ άλλο, εξίσου σημαντικό στοιχείο, ύστερα από σχετικό ερώτημα που υποβάλλαμε στην πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Άρτας Γεωργία Πατέντα, είναι πως οι επισκέπτες που επιλέγουν την Άρτα για Πάσχα είναι αποκλειστικοί.
ΔΕΝ έρχονται δηλαδή επειδή δεν βρήκαν δωμάτια για να διαμείνουν σε άλλες πόλεις, όπως για παράδειγμα στα Ιωάννινα που γνωρίζουν την… απογείωση, αλλά αποτελεί αποκλειστικό τους προορισμό.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, βρισκόμαστε στον κατάλογο των προτιμήσεων, γεγονός που οφείλουμε να αξιολογήσουμε προκειμένου να αλλάξουμε ταχύτητα για να βρεθούμε ακόμα ψηλότερα.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ βαρύτητα, κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να δοθεί στην ξενοδοχειακή υποδομή και αυτό αφορά κυρίως τους επενδυτές.
ΤΟ εγχείρημα του ιδιοκτήτη του νέου ξενοδοχειακού χώρου με την επωνυμία «Picadilly House» επί του πεζοδρόμου της Σκουφά με τις 11 σουίτες, αποτελεί απόδειξη καλής προοπτικής, διότι με το που άνοιξε πριν λίγες ημέρες εξασφάλισε ήδη πληρότητα 100% για το Πάσχα.
Ο τουριστικός είναι ένας τομέας που νομίζουμε ότι υποτιμήθηκε εν πολλοίς διαχρονικά από τις αρχές του τόπου αλλά και από τους έχοντες και κατέχοντες.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, όμως, υποτιμήθηκαν η ιστορία του νομού, η πολιτιστική του κληρονομιά, ο βυζαντινός του χαρακτήρας, ο φυσικός του πλούτος, η γεωγραφική του θέση, τα μοναστηριακά σημεία αναφοράς, τα ποτάμια του, ο Αμβρακικός Κόλπος, τα πολυπληθέστατα μνημεία, η ξεχωριστή γαστρονομία του και γιατί όχι, η ζεστή φιλοξενία.
ΔΕΝ είναι όλοι οι άνθρωποι οπαδοί του συνθήματος που αποπνέουν οι στίχοι του τραγουδιού «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου…» της Μαρινέλλας, αν και από αυτά έχουμε.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ και εκείνοι που διαμένοντας, ας πούμε στην Κορωνησία, μπορούν να περιηγηθούν (και το κάνουν) με μονοήμερες εκδρομές είτε στη πόλη είτε στα ορεινά του νομού μας για να γνωρίσουν ιστορικά και μνημειακά τοπόσημα.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ και εκείνοι που θέλουν να περπατήσουν στο θρυλικό γεφύρι, να αισθανθούν δέος από την ξενάγησή τους στην Παρηγορήτισσα, να αισθανθούν επίσης κάτω από τη γη της σύγχρονης πόλης εκείνη της Αρχαίας Αμβρακίας, να αφήσουν την πατημασιά τους στο Κάστρο και να φέρουν πίσω στα χρόνια της τουρκοκρατίας το νου τους κοιτάζοντας το τζαμί Ιμαρέτ.
ΚΑΙ υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να νιώσουν βαθιά μέσα τους την απλότητα της ζωής των ορεινών σε Τζουμέρκα και Ραδοβίζια, να ζεσταθούν από την φιλοξενία τους, να λουστούν με τα νερά του Αράχθου και του Αχελώου, να αφήσουν την άσφαλτο και να πατήσουν χώμα, να διακρίνουν τις εναλλαγές των τεσσάρων εποχών, να διαβούν από πέτρινα γεφύρια και να προσκυνήσουν σε τόπους θυσίας.
ΑΣ μην τα υποτιμούμε, λοιπόν, όλα αυτά, ας δώσουμε την πρέπουσα και οφειλόμενη προσοχή, ας τα προβάλλουμε και τότε θα δείτε πως οι συνοδοιπόροι μας θα γίνουν πολλοί περισσότεροι.
ΔΙΟΤΙ η Άρτα είναι πράγματι ένα ακατέργαστο διαμάντι, όπως έχει πει ο «γκουρού» της γαστρονομίας, αρθρογράφος Γιώργος Πίττας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ