ΜΕ σιγουριά για την υποψηφιότητά τους μιλούσαν και οι δύο όμως στον Ντίνο Παπαδημητρίου και όχι στον Ευστάθιο Γιαννούλη έλεγαν την πραγματική αλήθεια από την κεντρική διοίκηση του κόμματος της ΝΔ. Απεδείχθη περίτρανα στα Ιωάννινα όπου περιόδευσε την περασμένη Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτόν που κάλεσαν να φωτογραφηθεί μαζί του ήταν ο υποψήφιος βουλευτής Άρτας Ντίνος Παπαδημητρίου. Όσο για τον Ευστάθιο Γιαννούλη φυσικά τον ενόχλησε το κόψιμο, περισσότερο όμως τα ψέματα που του έλεγαν.

ΣΤΟΝ πρώην δήμαρχο Νικ. Σκουφά και υποψήφιο βουλευτή Άρτας της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019 δεν έχει εξηγηθεί, απ’ ότι πληροφορούμαστε, για ποιό λόγο του επιφυλάχτηκε τέτοια ψυχρολουσία. Πάντως ο ίδιος ήρθε αντιμέτωπος με το πιο σκληρό πρόσωπο του κομματικού μηχανισμού, που επί της ουσίας τον βγάζει έξω από κάθε διεκδίκηση σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα, που λέει και ο θυμόσοφος λαός…

…ΚΑΙ είναι αλήθεια. Διότι αν δεν εγκατέλειπε την αυτοδιοίκηση για χάρη του φλερτ με το «βουλευτιλίκι», ενδεχομένως και να το διατηρούσε το αξίωμα του δημάρχου. Που για πολλούς, με τους οποίους συμφωνούμε και μεις, είναι ύπατο. Το πάθημα ας γίνει μάθημα για άλλους που σκέφτονται την μεταπήδηση. Ας ρωτήσουν και τον ίδιο.

ΣΤΙΣ εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 δεύτερος σε ψήφους μετά τον Γιώργο Στύλιο ήταν ο Ευστάθιος Γιαννούλης που έλαβε 3.215 και τρίτος ο Ντίνος Παπαδημητρίου με 3.122. Η διαφορά μεταξύ τους ήταν ελάχιστη. Μόνο 93 ψήφοι. Άρα ρόλο στην τελική επιλογή δεν έπαιξε αυτό. Απ’ ότι λέγεται προτιμήθηκε ο Ντίνος Παπαδημητρίου ως εκφραστής της νεότερης γενιάς. Μπορεί και να ισχύει.

ΤΟ λέμε διότι όπως θα ακούσατε και θα διαβάσατε όταν την περασμένη Παρασκευή έγινε η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών από τη ΝΔ, οι ηλικίες έπαιξαν κάποιο ρόλο για την τελική επιλογή. Οι νέοι ψηφοφόροι, άλλωστε, απασχολούν πάντοτε τα κόμματα, προσπαθώντας να βρουν τρόπους για να το επικοινωνήσουν. Πετυχαίνει δεν πετυχαίνει η κάλπη θα το δείξει.

ΜΕΝΟΝΤΑΣ στον χώρο της ΝΔ Άρτας να θυμίσουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές ο νυν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, είχε λάβει 8.366 ψήφους κι όλοι μαζί οι υπόλοιποι τέσσερις (ο νομός ήταν τριεδρικός) 9.044. Εκτός από τους Ευστ. Γιαννούλη και Ντ. Παπαδημητρίου, για τους οποίους αναφερθήκαμε παραπάνω στους σταυρούς προτίμησης που έλαβαν, σημειώνεται ότι η Εύη Καραμπίνα πήρε 1.972 και η Δήμητρα Νικολάου 735. Η μάχη για τους «ορφανούς» πλέον ψήφους αναμένεται σκληρή.

ΚΑΛΑ, προς το παρόν τουλάχιστον, οι νυν υποψήφιοι ας μην επιχειρήσουν συνομιλίες με τον Ευστάθιο Γιαννούλη ζητώντας να στείλει μήνυμα στους ψηφοφόρους του με ποιόν/ποιά θα πάνε, γιατί όπως μαθαίνουμε είναι το μόνο που δεν περνάει από το μυαλό του. Το πολύ – πολύ να ακούσουν τίποτα… γαλλικά!

ΠΕΝΤΕ μήνες αργότερα μεν… κάλπες από τις εθνικές εκλογές αλλά οι κινούμενοι στο χώρο της αυτοδιοίκησης κάνουν τις δικές τους προετοιμασίες. Και πάμε στον Δήμο Κεντρ. Τζουμέρκων όπου λέγονταν και ακούγονταν ότι θα αποτελέσει ρεκόρ η κάθοδος υποψηφίων δημάρχων, κάτι που τείνει να επιβεβαιωθεί. Εκτός από το νυν Χρήστο Χασιάκο, επίσημα την υποψηφιότητά τους ανακοίνωσαν η Ερασμία Ζαβιτσιάνου και ο Νικόλαος Τζουμάκας. Τρεις και έπεται συνέχεια…

…ΣΤΟΝ ίδιο Δήμο αποφασισμένος να κατέλθει διεκδικώντας την δημαρχία είναι ο Φώτης Χαχούλης, δικηγόρος, ενώ χωρίς να το ανακοινώσει ακόμα επισήμως, μαθαίνουμε ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Γιώργος Αθανασούλας, επίσης δικηγόρος, που συνεχίζει τις κρούσεις του για συγκρότηση ψηφοδελτίου. Όσον αφορά το ΚΚΕ το σκέφτεται σοβαρά να κατέλθει, αλλά απ’ ότι μας αναφέρεται προς το παρόν το κόμμα απασχολούν οι εθνικές εκλογές. Μπορεί μεν να εμφανίζεται με τα υψηλότερα ποσοστά γήρανσης του πληθυσμού πανελληνίως ο εν λόγω Δήμος, όμως δεν χάνουν τη ζωντάνια της συμμετοχής. Και στις εκλογές.

ΕΝ τω μεταξύ διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται η κάθοδος των ετεροδημοτών θα είναι μεγάλη. Θρησκευτική μεν η ατμόσφαιρα και κατανυκτικές οι εκδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο έναν προεκλογικό τόνο θα προσλάβουν. Διότι που θα βρουν καλύτερη ευκαιρία οι υποψήφιοι των εθνικών αλλά και αυτοδιοικητικών εκλογών για τόσο μεγάλο ακροατήριο; Αναζητούνται στέκια για ευκολότερη πρόσβαση στους ψηφοφόρους που τόσο ζεστές χειραψίες δεν θα τις ξανάζησαν ποτέ στο παρελθόν!

ΧΩΡΙΑ ότι είναι πολύ πιθανό ακόμα και την Κυριακή του Πάσχα να κάνουν τις βόλτες τους σε σπίτια που θα ψήνεται ο οβελίας! Αυτό άλλωστε δεν είναι και το κοινό σύνθημά τους; Από γειτονιά σε γειτονιά, από σπίτι σε σπίτια, πόρτα – πόρτα! Πού θα ματαβρούν μαζεμένους τόσους πολλούς; Μωρέ έτοιμους να φέρουν και τη σούβλα γύρω – γύρω τους έχουμε ικανούς…

ΤΗΝ ίδια στιγμή δίνουν και παίρνουν οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία του νομού για κράτημα αμνού ή εριφίου που αποτελούν το κυρίως πιάτο στο πασχαλινό τραπέζι. Εορταστική καθ’ όλα η ατμόσφαιρα. Ας τη ζήσουμε καθώς αρμόζει.

ΚΑΙ προσοχή στο βάρος με τα προϊόντα στα αυτοκίνητά σας κατά την επιστροφή. Σε καμιά σαρανταριά μέρες θα ξανάρθετε για εκλογές οπότε ξαναπαίρνετε ό,τι λείψει.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας και Καλό Πάσχα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ