ΜΕ την σύνταξη των όρων διακήρυξης επρόκειτο να ασχοληθεί χτες Μεγάλη Τρίτη σε συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αρταίων, η οποία αναμένονταν να τους εγκρίνει.
Ο λόγος για την διακήρυξη ανάπλασης και αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ, για το οποίο σηματοδοτείται η αντίστροφη μέτρηση καθώς εισέρχεται σε φάση δημοπράτησης με προϋπολογισμό 11.299.757 ευρώ. Είναι το ποσό που κάποιοι επιμένουν ακόμα και σήμερα να αγνοήσουμε και με την αγοραία έκφραση να «πετάξουμε» για να ξεκινήσουμε τη… φαγούρα από την αρχή έως ότου «διατάξουμε» το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) να επιτρέψει την λειτουργία ξενοδοχείου… όπως παλιά.
Είναι σαν το ΚΑΣ να μάς ορθώνει ένα αδιαπέραστο τείχος κι επειδή δεν μπορούμε με τίποτα να το γκρεμίσουμε εμείς εξακολουθούμε να χτυπάμε, δίκην αυτομαστιγώματος, τα κεφάλια μας στις πέτρες για να μάς ακούσουν! Αυτό δηλαδή θέλουμε και τίποτε άλλο. Και επειδή εσείς εκεί στο ΚΑΣ ψηφίζετε με 17-0 «όχι» σε ξενοδοχείο, καλύτερα να παραμείνει ρημάδι το ΞΕΝΙΑ. Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι στο Κάστρο κουμάντο κάνει το υπουργείο Πολιτισμού και όχι ο Δήμος ούτε οι «ξενοδόφιλοι» για να ορίζουν θέσφατα και χρήσεις.
Τέλος πάντων, η δημοπράτηση αναμένεται να δημοσιευτεί μετά το Πάσχα και καιρός είναι πλέον οι αντιτιθέμενοι να εξοικειωθούν με την ιδέα ότι κλίνες για ύπνο δεν θα υπάρχουν. Αν θέλουν ας πηγαίνουν να πίνουν το καφεδάκι τους αναπολώντας τα κατ’ αυτούς… περασμένα μεγαλεία!
ΥΓ: Με το facebook ουδεμία σχέση έχουμε. Φίλοι, ωστόσο, που το παρακολουθούν, μας μετέφεραν ότι ο Στάθης Μπαρτζώκας συνόδευσε μια ανάρτησή του με τις λέξεις «Ντροπή στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» με αφορμή την δημοσίευσή μας για την επικείμενη δημοπράτηση του ΞΕΝΙΑ. Εξ οικείων τα βέλη. Δεν πειράζει, Στάθη, πες κι άλλα, όμως μέμνησο τα βέλη και τις ειρωνείες που εκτόξευαν παλιότερα σημερινοί σου «θιασώτες» όταν ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της ντροπής», όπως τον αποκαλείς, όρθωνε ασπίδα προστασίας.
Και κάτι ακόμα: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»… Καλημέρα σου με έντιμα φιλιά.
Β.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ