ΣΤΗΝ Άρτα δεν θα είμαστε μόνοι μας το Πάσχα, δηλαδή οι ντόπιοι και οι ετεροδημότες, αλλά και πάνω από 2.000 επισκέπτες που την προτιμούν για τις Άγιες Ημέρες, καθώς έκλεισαν ήδη δωμάτια σε ξενώνες και ξενοδοχεία.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων νομού Άρτας Γεωργία Πατέντα, η πληρότητα φτάνει στο 95% με τις εκτιμήσεις να ανεβάζουν το ποσοστό μέχρι και στο 100%. Ακόμα και ο δικός της ξενώνας στην Κορωνησία θα είναι πλήρης, ενώ το ενθαρρυντικό είναι ότι δωμάτια έχουν κλειστεί και μετά τη Δευτέρα του Πάσχα.
«Μετά την πανδημία παρατηρείται μια έντονη διάθεση του κόσμου για αποδράσεις βάζοντας στον κατάλογο προορισμού και την Άρτα» θα μας πει η ίδια, ενώ ενθαρρυντικές είναι οι προβλέψεις και για τους επόμενους μήνες. Οι επισκέπτες του Πάσχα, προσθέτει η κ. Πατέντα, προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, την Αθήνα, την Πάτρα και από άλλες πόλεις. Σε κάθε περίπτωση είναι από την χώρα μας.
Το σημαντικό, εξάλλου, είναι ότι ο νομός κερδίζει ολοένα και περισσότερο νέους εκδρομείς, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που επει- δή έμειναν ικανοποιημένοι από την παραμονή τους έρχονται και ξανάρχονται. Οι κλίνες των ξενώνων και των ενοικιαζόμενων δωματίων στο νομό ανέρχονται στις 1.500 παρέχοντας ικανοποιητική παραμονή.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την πρόεδρο, δίνεται στους επισκέπτες η ευκαιρία με μονοήμερες εκδρομές να γνωρίσουν εμβληματικά ση- μεία του τόπου όπως το γεφύρι της Άρτας, τη γέφυρα Πλάκας, μοναστήρια, φυσικά τοπία με αξεπέραστη ομορφιά, να κάνουν βόλτες στα ποτάμια, να περπατήσουν στα βουνά, να απολαύσουν τον υδροβιότοπο του Αμβρακικού κόλπου, ενώ ορισμένοι επισκέπτονται και την Πρέβεζα.
Όσον αφορά τις τιμές των ενοικιαζομένων δωματίων προσπάθεια των ιδιοκτητών είναι να τις κρατούν στα ίδια επίπεδα, όμως με την αύξηση του ενεργειακού κόστους που συμπαρέσυρε σχεδόν τα πάντα προς τα πάνω αυτό δεν είναι απολύτως εφικτό. Έτσι, παρατηρείται μια άνοδος της τιμής κατά μέσο όρο στο 10%. Ως παράδειγμα αναφέρεται το πρωινό που τα προϊόντα πρώτης ύλης αυξήθηκαν σχεδόν 40%, ενώ σοβαρά υπόψη θα πρέπει να ληφ- θούν η άνοδος του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης και του ηλεκτρικού ρεύματος. Εκεί- νο πάντως που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι η Άρτα, τηρουμένων βέβαια των αναλογιών σε ξενοδοχειακή υποδομή, δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής.
Πληρότητα
Δεν είναι όμως μόνο οι ξενώνες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που αγγίζουν το απόλυτο σε πληρότητα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα τρία ξενοδοχεία της πόλης. Μετά από επικοινωνία που είχαμε, επισημάνθηκε πως εξασφαλίζεται πληρότητα που είτε φτάνει στο 100% είτε την αγγίζει.
Στο ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ» που διαθέτει 170 κλίνες φτάνει στο απόλυτο. Το ίδιο και με το ξενοδοχείο «ΚΡΟΝΟΣ» που διαθέτει 54 δωμάτια που είναι δίκλινα και τρίκλινα. Στο ξενοδοχείο «Arta Palace» που διαθέτει 150 κλίνες η πληρότητα ξεπερνά το 90%.
Πληρότητα για το Πάσχα εξασφάλισε επίσης και το «Piccadilly House», ένας καινούριος χώρος διαμονής και αναψυχής στον πεζόδρομο της Νικ. Σκουφά που διαθέτει 11 σουίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ