ΣΤΗΝ παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της κυβέρνησης για την Ήπειρο βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο οποίος χαρακτήρισε την Περιφέρεια ως «ενεργειακό πρότυπο».
Για ποιό «ενεργειακό πρότυπο» κάνει λόγο αλήθεια όταν στο νομό Άρτας μάλλιασε η γλώσσα εκπροσώπων φορέων, οι οποίοι ζητούν επίμονα την επαύξηση ισχύος του ΚΥΤ (Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης) Αράχθου ώστε να αρθεί το πρόβλημα κορεσμού του δικτύου για την εγκατάσταση έργων ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) προκειμένου να μειωθεί το κόστος ενέργειας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις; Και για ποιά «φωτοβολταϊκά στη στέγη» για νοικοκυριά και αγρότες αναφέρεται όταν η Άρτα αποκλείεται από το πρόγραμμα ενίσχυσης ένεκα κορεσμού του δικτύου;
Το αίτημα, που ανάμεσα στους άλλους έχει διατυπωθεί και από επιχειρήσεις της Άρτας, για προσθήκη μετασχηματιστή ισχύος 40 έως 50 MW στο ΚΥΤ Αράχθου με επαύξηση ισχύος του δικτύου, παραπέμπεται από τον ΔΕΔΔΗΕ για το 2024. Δηλαδή ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι! Παράδειγμα προς αποφυγή είμαστε, αγαπητέ μας υπουργέ, κι όχι… πρότυπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ