Δεν πίστευαν τα αυτιά μου ακούγοντας τον «δημοσιογράφο» Πορτοσάλτε να μιλάει για «Κωλοτρένο», από το οποίο μπορεί να χάσει ο κ. Μητσοτάκης τις προσεχείς εκλογές.
Αυτός ο άνθρωπος είναι δημοσιογράφος; Κινείται μέσα σε πλαίσια δημοσιογραφικής νομιμότητας; Δεν σεβάστηκε τη μνήμη τόσων αδικοχα- μένων, κυρίως νέων ανθρώπων; «Κωλοτρένο»! Αν ήταν ο γιός του μεταξύ των νεκρών θα το αποκαλούσε έτσι; Σκέφτομαι ότι για να φτάσει αυτός ο «δημοσιογράφος» να εκστομίσει τέτοιο οχετό γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια νόμους, ηθικές αξίες, ανθρώπινο πόνο και οικογενειακές τραγωδίες, πόσο μεγάλα συμφέροντα έχει στην παρούσα κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό! Διαφορετικά πρέπει να είναι ψυχικά και ηθικά διεστραμμένος για να πει τέτοιο πράγμα για μια πρω- τοφανή τραγωδία. Κατάφορη προσβολή της μνήμης τεθνεώτων κατ’ εξακολούθηση.
Δεν φοβήθηκε μη βρεθεί κάποιος πατέρας αδικοχαμένου παιδιού και πάνω στην παραζάλη του τον σκοτώσει; Και οι προϊστάμενες αρχές (ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ) τι έκαναν όταν άκουσαν αυτή την πρωτοφανή ύβρη; Ενήργησαν εναντίον αυτού του «δημοσιογράφου»; Αν υπήρχε στη χώρα μας έννομη τάξη αυτός ο άνθρωπος έπρεπε να έχει ήδη τεθεί στο περιθώριο της κοινωνίας και της δημοσιογραφίας. Έπρεπε να του είχε αφαιρεθεί η δυνατότητα να είναι πλέον «δημοσιογράφος». Είναι όνειδος.
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έκαναν εκεχειρία με τους αντιπάλους τους σε πολέμους προκειμένου να θάψουν τους νεκρούς και τούτος εδώ ο αδίστακτος νεοέλληνας μιλάει για κωλοτρένο που υπήρξε το φέρετρο τόσων αθώων ανθρώπων! Από την άλλη μεριά διερωτώμαι αν έχει πέσει τό- σο χαμηλά η κοινωνία μας που ανέχεται τέτοια προσβολή. Δεν έπρεπε αυτόν τον υπάνθρωπο από την πρώτη στιγμή να τον αποβάλλει από τον ελληνικό κοινωνικό ιστό; Φαίνεται, όμως, ότι ο αδίστακτος αυτός τύπος έχει ισχυρές πλάτες. Αλλιώς δεν εξηγείται η «ασυλία» του. Είναι και αυτό ένα σημάδι των καιρών! Σημάδι ηθικής και κοινωνικής παρακμής!
Και για να εξηγούμαι. Ο χαρακτηρισμός «κωλοτρένο» δεν αναφέρονταν στην κακή ποιότητα των σιδηροδρόμων, ένεκα της οποίας προήλθε το δυστύχημα αλλά στον κίνδυνο εκ του δυστυχήματος αυτού να χάσει τις προσεχείς εκλογές η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό είναι πρωτάκουστο! Είναι ασέβεια και ύβρης προς τους νεκρούς.
*Ο Γιώργος Χαλκιάς είναι επίτιμος δικηγόρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ