Ημερίδα με θέμα «Τοπική Κοινότητα και Πρόληψη των Εξαρτήσεων» πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Μαξίμου του Γραικού, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Άρτας (ΚΠΝΑ).
Οι εισηγήσεις των ομιλητών είχαν ως εξής: «Η πρόληψη σήμερα – ΚΠΝΑ. Ιστορική αναδρομή». Εισηγητής ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Θεόδωρος Οικονομίδης, παιδοψυχίατρος. «Πάντα μοι έξεστιν, αλλ’ ουκ εγώ εξουσιασθήσομαι υπό τινός. Η πρόληψη από θεολογική σκοπιά», με εισηγητή τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο (φωτο). «Η πρόληψη και οι προκλήσεις των καιρών», με εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Άρτας Βασίλη Ψαθά. «Η πρόληψη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση», με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Πρωτοβάθμιας Υγείας και Πρόληψης Παναγιώτη Γαλάνη, αντί του δημάρχου Αρταίων.
Παρέστησαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας, οι πρόεδροι του Κέντρου Πρόληψης και εκπρόσωπος της ΠΕ. Άρτας Κωνσταντίνος Πατήλας, του Ερυθρού Σταυρού Άρτας Γεώργιος Βασιλείου, του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Μιχαήλ Νικολάου, η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Παρασκευή Χαμπηλομάτη, η Βικτωρία Βασιλάκη πρώην εκπρόσωπος Δήμου Αρταίων, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί και γονείς.
«Η φιλοξενία στο Πνευματικό Κέντρου του Ιερού Ναού Μαξίμου του Γραικού υπήρξε υποδειγματική και οφείλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Νικόλαο Κακοχρήστο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το εν λόγω Κέντρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ