ΤΗΝ κατηγορηματική του αντίθεση στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την διεύρυνση αρμοδιότητας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας επί των υπηρεσιών ύδατος και διαχείρισης των αστικών αποβλήτων, εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νικ. Σκουφά.
«Οι υπηρεσίες ύδρευσης – τονίζεται – απαξιώθηκαν συστηματικά και διαχρονικά με την ελλιπή χρηματοδότηση, την υποστελέχωσή του με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, αλλά και με την αύξηση του ενεργειακού κόστους».
Με το ίδιο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει παράλληλα την αντίθεσή του στην απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μέχρι σήμερα ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο των ΔΕΥΑ και θεωρεί ότι ο νόμος αυτός δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Ταυτόχρονα ζητά: Χρηματοδότηση και ενίσχυση των ΔΕΥΑ με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό ώστε να διαχειρίζονται περισσότερο αποτελεσματικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Την υλοποίηση έργων υποδομών που θα διασφαλίζουν την διάθεση ποιοτικού νερού. Διατήρηση καθορισμού των τιμών χρέωσης ύδατος και αποχέτευσης στις κατά τόπους αρμόδιες αρχές (ΔΕΥΑ ή Δήμους), ώστε να λαμβάνονται υπόψη τα κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια του πληθυσμού.
Υπογράφει η δήμαρχος Ροζίνα Βαβέτση (φωτο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ