«ΕΜΠΑΙΓΜΟ της κυβέρνησης προς τους Ηπειρώτες» χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας (φωτο) τον αποκλεισμό της Ηπείρου από την σιδηροδρομική σύνδεσή της.
«Στο τέλος της τετραετίας – επισημαίνει – και μετά από τέσσερα χρόνια υποσχέσεων για χρηματοδότηση των μελετών, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, με τον πιο επίσημο τρόπο απέκλεισε από τους δικούς του σχεδιασμούς αυτό το έργο. Κι αυτό με την πρωτοφανή και απαράδεκτη έκφραση ότι πρόκειται για έργο επιστημονικής φαντασίας».
Σε άλλο σημείο της δήλωσής του, αναφέρει: «Πριν από αυτό ακρωτηριάστηκε η Ιόνια οδός με την κατάργησή της ως αυτοκινητοδρόμου, το τμήμα Γιάννενα – Κακαβιά, ενώ ποτέ δεν προχώρησαν οι κάθετες συνδέσεις της Πρέβεζας με Ιόνια και Εγνατία Οδό, θέματα για τα οποία επίσης επανειλημμένα έχουμε τοποθετηθεί».
«Η όποια σύνδεση – προσθέτει – με τα αντίστοιχα διευρωπαϊκά δίκτυα, έχει ιδιαίτερη κοινωνική και αναπτυξιακή σημασία για την Ήπειρο, αλλά και εθνική σημασία για τη χώρα μας. Η κυβέρνηση επιλέγει την περαιτέρω αποδυνάμωση, αντί της στήριξης μιας μειονεκτικής περιοχής, όπως η Ήπειρος.
Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη γι’ αυτούς τους αποκλεισμούς της Ηπείρου και υπόλογη για την κοροϊδία και την προσβολή προς τους Ηπειρώτες, που θα απαντήσουν ανάλογα στις εκλογές που έρχονται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ