ΜΕ φόντο τις πρωτοφανείς κινητοποιήσεις για τα δεδομένα της Άρτας με αφορμή την «δολοφονία», όπως την χαρακτηρίζει, τις αντίστοιχες σε Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία, την κερδοφορία και τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων καθώς τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τα εκατομμύρια νεκρούς σ’ όλο τον κόσμο από φυσικές καταστροφές, τις πανδημίες και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, πραγματοποιήθηκε προχτές Δευτέρα σύσκεψη των μαζικών φορέων του νομού ύστερα από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Άρτας (ΕΚΑ).
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά να αποτελέσει έναν ακόμα μεγάλο απεργιακό σταθμό αγωνιστικής κλιμάκωσης «για τη ζωή» που όπως επισημάνθηκε «αξίζει στο λαό μας και στη νεολαία, για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Οι μέρες που ακολουθούν θα είναι μέρες αγωνιστικής δράσης και ανάτασης».
Από την συζήτηση δεν εξαιρέθηκε το θέμα που αφορά τους αποφοίτους και τους φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα, που μαζί με τους καθηγητές τους δίνουν τη μάχη για την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, τονίζοντας: «Αυτή η πάλη πρέπει να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά».
Λόγος έγινε επίσης και για το νερό προτείνοντας ότι και σ’ αυτή την περίπτωση η πάλη θα πρέπει να προσλάβει παλλαϊκό χαρακτήρα για να παραμείνει κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».
Και προστέθηκε: «Στις μέρες που έχουμε μπροστά μας πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για να βγει στην επιφάνεια όχι η παραλυτική “αναμονή” για τα παζάρια ανάμεσα στους μνηστήρες της κυβερνητικής καρέκλας, αλλά η αποφασιστική διεκδίκηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων που τσακίζονται στο βωμό του κέρδους».
«Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία» είναι το κεντρικό σύνθημα που υιοθετήθηκε για την αγωνιστική συνέχεια όλο τον Απρίλιο, σύμφωνα με την πρόταση του ΕΚΑ που κατατέθηκε και συμφωνήθηκε. «Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των ολίγων» λέχθηκε.
Εν τω μεταξύ πέρασε ταυτόχρονα η πρόταση, ώστε ο Απρίλιος να είναι μήνας όχι μιας επετειακής προετοιμασίας για τον εορτασμό της 1ης Μάη, αλλά αγωνιστικής δράσης για να βγουν κυριολεκτικά μπροστά, όπως επισημάνθηκε, οι δικές μας ανάγκες για σταθερή δουλειά, για εισόδημα ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας, για κοινωνική ασφάλιση για όλους, υγεία, παιδεία, πολιτική προστασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ