Η πορεία ολοκλήρωσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014 – 2020», οι στόχοι για την προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 καθώς και το μέλλον – όραμα της Ηπείρου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης ανάμεσα σε κλιμάκιο από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.
Το κλιμάκιο κατά το διήμερο παραμονής του στην Ήπειρο, 27 και 28 Μαρτίου, επισκέφθηκε συγχρηματοδοτούμενα έργα της Περιφέρειας και πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς. Τα έργα αφορούσαν: Υποδομές (οδός Σταύρου Νιάρχου), εκπαίδευση (Πολυδύναμο Κτίριο Βιολογικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), υγεία (προσθήκη πενταόροφου κτηρίου νοσηλευτικών μονάδων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο), πολιτισμό (αποκατάσταση και ανάδειξη του θεάτρου στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης, αποκατάσταση Οθωμανικού Λουτρού), καθώς και έργα ανάπλασης (πεζοδρομήσεις στο κέντρο των Ιωαννίνων και περιοχή Κάστρου).
Επίσης, επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο προσκλήσεων του εν λόγω προγράμματος για έρευνα, ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και απασχόληση ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα.
Ανάμεσα στα άλλα ο κ. Καχριμάνης δήλωσε μετά την συνάντηση: «…Είμαι ευχαριστημένος που οι συνεργάτες μου και οι φορείς κάνουν ό,τι απαιτείται για να αποδώσουμε στην κοινωνία αυτό που πρέπει από τα χρήματα που μας δίνει η Ευρώπη».
Από την πλευρά του τόσο ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Nicola de Michelis και οι εκπρόσωποι της ΕΕ «εξήραν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της Περιφέρειας, την δουλειά που γίνεται, την καλή ποιότητα των έργων, την σωστή απορροφητικότητα σημειώνοντας ότι όλα όσα είδαν και άκουσαν θα συμβάλλουν στον διάλογο για την πολιτική συνοχής μετά το 2027, που ήδη έχει αρχίσει στις Βρυξέλλες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ