ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ μέτρηση για το ΞΕΝΙΑ Άρτας που μετά από 31 ολόκληρα χρόνια εισέρχεται στην τελική ευθεία για την ανάπλαση, επαναλειτουργία και την παράδοσή τους στους Αρτινούς πολίτες.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες μας εγκρίθηκε η διακήρυξη με τίτλο «Αξιοποίηση του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία Άρτας» και πλέον η δημοπράτησή του είναι θέμα ημερών. Πολύ πιθανό αυτό να γίνει ακόμα και πριν το Πάσχα, κλείνοντας οριστικά τον κύκλο των συζητήσεων για την χρήση του, οι οποίες πέρασαν κυριολεκτικά από τα χίλια κύματα συνεχιζόμενες μέχρι και σήμερα, ύστερα από τη γνωστή πρόταση που κατέθεσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος.
Την έγκριση της διακήρυξης υπογράφει ο προϊστάμενος της ΕΥΔ ΠΕΚΑ και ΠΟΛΠΡΟ Νικόλαος Μαμαλούγκας και το έγγραφο προς την εν λόγω υπηρεσία απέστειλε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής) απ’ όπου και χρηματοδοτείται το έργο με το ποσό των 11.299.757 ευρώ.
Από τις συναρμόδιες υπηρεσίες εξετάστηκαν με λεπτομέρεια όλες οι νομικές και άλλες διατάξεις διατυπώνοντας θετική γνώμη. Θετική γνώμη, λοιπόν, διατυπώνεται για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και την διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το υποέργο «Αξιοποίηση του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία Άρτας» ως πολιτιστικό κτίριο με τις λειτουργίες των χώρων όπως υποδείχθηκαν από τον Δήμο. Περιλαμβάνεται επίσης και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Κάστρου.
Από την πλευρά του ο Δήμος μέσω της Οικονομικής Επιτροπής θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η δημοπράτηση. Υπενθυμίζεται ότι το ΞΕΝΙΑ θα μετατραπεί σε κέντρο πολιτισμού με βιβλιοθήκη 465 τετραγωνικών μέτρων, με το Δημοτικό Ωδείο σε 255 τετραγωνικά μέτρα, με αίθουσα για διάφορες εκδηλώσεις σε 160 τετραγωνικά μέτρα με χωρητικότητα 100 ατόμων και με καφέ – εστιατόριο σε 400 τετρα- γωνικά μέτρα χωρητικότητας 250 ατόμων. Θα παρέχει επίσης εργαστήριο ζωγραφικής, γλυπτικής και παραδοσιακών οργάνων σε 85 τετραγωνικά μέτρα, ενώ ο περιβάλλον χώρος, εκτός από παιδική χαρά θα διαθέτει σύγχρονα όργανα γυμναστικής.
Το ΞΕΝΙΑ χτίστηκε το 1958 από τον γνωστό αείμνηστο αρχιτέκτονα Διονύση Ζήβα όταν ήταν 30 ετών και εργάζονταν στον ΕΟΤ. Από το 1960 έως το 1992 λειτούργησε ως ξενοδοχείο, και το 2014 καταχωρήθηκε στην ακίνητη περιουσία του. Ιστορικό για το ΞΕΝΙΑ στις σελίδες 12 και 13 από τον Μιχάλη Κατσιμπόκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ