Στο Μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων, εγγράφονται γαρίδα και σαρδέλα Αμβρακικού ύστερα από την έγκριση της πίστωσης για την απαιτούμενη καταχώρηση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του Τμήματος Γεωπονίας Άρτας που χρηματοδότησε η ΠΕ Πρέβεζας, η σαρδέλα Αμβρακικού περιέχει 1.003 πρωτεΐνες, από τις οποίες οι 556 εκφράζονται αποκλειστικά σ’ αυτή με τις 56 να έχουν ιδιαίτερα βιολογικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις σαρδέλες του Ιονίου και του κόλπου της Καλλονής.
Η γαρίδα έχει 347 πρωτεΐνες, από τις οποίες οι 188 εκφράζονται αποκλειστικά σ’ αυτή, ενώ οι 22 έχουν ιδιαίτερα βιολογικά χαρακτηριστικά. Η πίστωση για την καταχώρηση ανέρχεται στο ποσό των 18.600 ευρώ.