Συνάντηση συνεργασίας είχε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας (ΟΑΣΝΑ), επαγγελματίες γεωπόνους και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, με θέμα την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στα εσπεριδοειδή με την προσβολή τους από τον μαύρο αλευρώδη.
«Όπως επισημάνθηκε από τους γεωπόνους – αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση Τύπου – η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η καταπολέμησή του με φυσικό εχθρό, δηλαδή η βιολογική με ωφέλιμα έντομα και όχι με χημικά σκευάσματα.
Οι προτάσεις που κατατέθηκαν είναι οι εξής: 1) Πρακτική αντιμετώπιση με ελαφρύ κλάδεμα έτσι ώστε στο δέντρο να μπαίνει το ηλιακό φως και ο αέρας. 2) Έγγραφο προς τους Δήμους Αρταίων και Νικ. Σκουφά σχετικά με την καταστροφή των κλαδεμάτων των προσβεβλημένων φυτειών. 3) Συνεργασία με τις υπηρεσίες όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων. 4) Κάλεσμα ιδιωτών – ερευνητών προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί εκ μέρους τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε άλλες περιοχές. 5) Συνεχή παρακολούθηση του προβλήματος και αλληλοενημέρωση μεταξύ των εμπλεκομένων. 6) Συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργεί σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ