Οπως το λέτε στην απάντησή σας, η μνήμη μου έχει σταματήσει στο ’89, γιατί κάθε δημοκρατικός πολίτης σ’ αυτή τη χώρα δεν μπορεί να ξεχάσει ότι την χρονιά εκείνη έγινε κάτι πρωτοφανές στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά, δηλαδή ένας αριστερός Συνασπισμός στον οποίο μετείχε και το Κομμουνιστικό Κόμμα, να κάνει συγκυβέρνηση με την χειρότερη δεξιά που πέρασε από την Ελλάδα.
Επρόκειτο για συγκυβέρνηση όχι πολιτικών αντιπάλων αλλά ιδεολογικών εχθρών. Όποιος λοιπόν σας θυμίζει αυτή την μαύρη πραγματικότητα είναι «βρώμικος 89άρις»! Δώσατε με την συγκυβέρνηση εκείνη το δικαίωμα σ’ αυτούς που σας πετσόκοψαν μετά τον εμφύλιο να κοκορεύονται ότι το ’89 επήλθε η εθνική συμφιλίωση των Ελλήνων! Λησμονήσατε ότι τη δημοκρατία στην Ελλάδα αποκατέστησαν το 1981 οι «αριστεροί φίλοι του κ. Χαλκιά». Αυτοί που κατήργησαν τον διαχωρισμό των πολιτών σε Α και Β κατηγορίας με την μέχρι τότε εφαρμογή των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων, αναγνώρισαν την Εθνική Αντίσταση 1941-44 και είδαμε στις παρελάσεις Εθνικών Εορτών ΕΑΜικές Οργανώσεις χωρίς τον φόβο των σύγχρονων μαγκουροφόρων που άκουγαν στο όνομα ΤΕΑ.
Οι αριστεροί φίλοι του κ. Χαλκιά έδωσαν στην ΕΔΑ το 1958 25% αντί 12% που είχε και έγινε αξιωματική αντιπολίτευση! Λησμονήσατε το πογκρόμ που έκανε η δεξιά του Καραμανλή το 1961 εναντίον της ΕΔΑ, στην οποία και σεις είσαστε μέσα, με τη βία στην ύπαιθρο και τη νοθεία στα αστικά κέντρα. Λησμονήσατε ότι η δεξιά που συνεργαστήκατε διέλυσε την αριστερή οργάνωση νεολαίας «Γρηγόρης Λαμπράκης» και άφησε την ακροδεξιά ΕΚΟΦ να αλωνίζει στα Πανεπιστήμια με τη συνδρομή της Ασφάλειας. Υποκύψατε στην επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που είχε προσωπικούς λόγους και στείλατε στο ειδικό δικαστήριο τον αείμνηστο έντιμο πολιτικό Δημήτρη Τσοβόλα.
Οι αριστεροί φίλοι του κ. Χαλκιά έκαναν το μικρό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ (4%) κυβέρνηση και όταν έφερε το νομοσχέδιο της απλής αναλογικής εσείς δεν το ψηφίσατε, διότι δήθεν η αναλογική που ήταν πάγιο αίτημα όλων των αριστερών δυνάμεων δεν ήταν… άδολη, ενώ γνωρίζετε γιατί μπαίνει το πλαφόν του 3%…
Αυτά που γράψατε εναντίον μου για Γιώργο Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ζελένσκι με τάγματα ΑΖΟΦ, Εργατικό Κέντρο Πύργου, καθώς και Πάτση και Καϊλή δεν με αγγίζουν, διότι εγώ έγκαιρα έχω πάρει δημόσια θέση απέναντι σ’ όλους αυτούς. Ξεχάσατε το πρώτο μου άρθρο στη «ΓΝΩΜΗ» του αείμνηστου φίλου Κώστα Γκέτση την 19.7.2013 με τίτλο «Απαράδεκτοι Αιμοδότες». Το καυστικό μου άρθρο στις 6.9.2013 «Κομμάτια και Θρύψαλα» για τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ Σαμαρά – Βενιζέλου. Το άρθρο μου την 1.8.2014 «40 χρόνια μετά την πτώση της Χούντας». Το άρθρο μου την 14.8.2016 «Δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε».
Από την ημέρα της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έχω αποστασιοποιηθεί πλήρως από το κόμμα που υποστήριξα όταν επικεφαλής ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Υποστήριξα στη συνέχεια τον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσει μία κεντροαριστερή πολιτική αλλά γρή- γορα κατάλαβα ότι αυτό ήταν αδύνατον μέσα στο δεξιό μαντρί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νεαρός και άπειρος ο Τσίπρας δεν μπόρεσε να αντέξει στον πόλεμο που του κήρυξε από την πρώτη ημέρα το δεξιό κατεστημένο της Ευρώπης και μοιραία έχασε τη μάχη. Οι κεντροαριστεροί όμως ψηφοφόροι που αποτελούν τον βασικό κορμό του ΣΥΡΙΖΑ, τον ακολουθούν ακόμα με ένα δημοσκοπικό ποσοστό πάνω από 25% παρά τα λάθη του.
Έχετε την εντύπωση ότι το ¼ των Ελλήνων δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνετε και καταλαβαίνει το δικό σας 5 – 6%; Η κριτική μου στον κ. Κουτσούμπα ήταν ορθή και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι πολλά είπατε στην απάντησή σας εκτός από την ταμπακέρα. Δεν απαντήσατε γιατί πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γ.Γ. του ΚΚΕ και τι συζήτησε με τον κ. Μητσοτάκη. Δεν απαντήσατε ποιός είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης και γιατί μετά από αυτή ήταν απαραίτητη η δήλωση του κ. Κουτσούμπα ότι το ΚΚΕ δεν θα μετάσχει σε κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτός ο αυτοαπομονωτισμός, σας έχει καθηλώσει χρόνια μετά από το «βρώμικο ’89» σ’ ένα ισχνό ποσοστό χωρίς δυνατότητα πολιτικού επηρεασμού της κοινωνίας. Είναι ψευδές ότι «η μνήμη μου είναι επιλεκτική μια και στην κυβέρνηση του ’89 αρχικά συμμετείχε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο στη συνέχεια αποχώρησε». Βρίσκεστε σε σύγχυση και δεν επιτρέπεται να λέτε τέτοιες ανακρίβειες. Θα σας πω εγώ για να μαθαίνετε. Μετά τις δεύτερες άκαρπες εκλογές του 1989 και τα τρία κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ στήριξαν Οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής τον Ξενοφώντα Ζολώτα. Στην κυβέρνηση εκείνη μπήκαν υπουργοί ο Σουφλιάς (ΝΔ), ο Γεννηματάς (ΠΑΣΟΚ) και ο Δραγασάκης (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) ενώ Μητσοτάκης, Παπανδρέου και Φλωράκης παρέμειναν εκτός και αποτέλεσαν άτυπο συμβούλιο του οποίου η συμφωνία ήταν απαραίτητη για την προώθηση του κυβερνητικού έργου (βλέπε Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτική Αθηνών, 2000, τόμος ΙΣΤ΄ σελίδα 362). Πάρτε και τη φωτογραφία μήπως και θυμηθείτε.
Όσον αφορά στον συκοφαντικό χαρακτηρισμό σας για τους «Βρώμικους 89δες» σαν τον κ. Χαλκιά, σας τον επιστρέφω γι’ αυτούς που δημιούργησαν το μαύρο ’89 που ο Λαός μας ποτέ δεν θα ξεχάσει και από τότε τους έχει βάλει στη γωνία. Εγώ αρθρογραφώ επώνυμα. Αν άλλη φορά αναφερθείτε στο πρόσωπό μου κάτω από την «Τομεακή του ΚΚΕ Άρτας» να υπογράψει φυσικό πρόσωπο, διότι η Τομεακή ούτε μηνύεται ούτε ενάγεται.

*Ο Γιώργος Χαλκιάς είναι επίτιμος δικηγόρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ