Στις 25 Νοεμβρίου του 2022, την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, έξι κορίτσια γεμάτα όρεξη και αγάπη για τη μουσική, ενώθηκαν και έπαιξαν τραγούδια με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό πάνω στο θέμα της κακοποίησης των γυναικών.
Με αφορμή τα εγκαίνια έκθεσης εικαστικών έργων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Αντζελίνα, η Βάγια, η Εύα, η Εύα, η Μαρία και η Μαριλένα αποφάσισαν να ακολουθήσουν ενωμένες ένα μουσικό ταξίδι με το όνομα «Κατά Τύχη», το οποίο σηματοδοτεί τον τρόπο της δημιουργίας τους. Οι «Κατά Τύχη», λοιπόν, τον Δεκέμβριο του 2022, δήλωσαν συμμετοχή στην εκπομπή της ΕΡΤ «Με τις Μπάντες» με το τραγούδι «Τραγουδάμε Δίχως Φόβο».
Αφού ακολούθησαν τις τυπικές διαδικασίες και τους όρους συμμετοχής, επιλέχθηκαν ως ένα από τα καλύτερα μουσικά σχήματα. Έτσι, το Σάββατο 11 Μαρτίου, το μουσικό σχήμα «Κατά Τύχη» ταξίδεψε στην Αθήνα για να ηχογραφήσουν και να βιντεοσκοπήσουν το τραγούδι στο στούντιο της ΕΡΤ. Όταν έφτασαν εκεί, μέλος από την παραγωγή τις υποδέχθηκε και τις καθοδήγησε στο στούντιο όπου θα γινόταν η ηχογράφηση και η βιντεοσκόπηση.
Αργότερα μεταφέρθηκαν στο βασικό κτήριο της ΕΡΤ για την προετοιμασία τους. Με την επιστροφή τους στο στούντιο, η αρχή έγινε με μια πρόβα και αμέσως συνέχισαν με τις λήψεις. Όλη η διαδικασία διήρκησε περίπου τρεις ώρες.
Τα μέλη της παραγωγής ήταν πρόθυμα να εξηγήσουν όποια απορία κι αν είχαν τα μέλη του σχήματος καθώς και να τους δώσουν συμβουλές. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι κύριο μέλημα των υπευθύνων ήταν οι συμμετέχουσες να απολαύσουν και να ζήσουν στο έπακρο αυτή την εμπειρία, χωρίς να τη θυμούνται ως μια αγχώδη και πιεστική διαδικασία.
Στο τέλος, η παραγωγή και οι «Κατά Τύχη» έμειναν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, το οποίο σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στην πλατφόρμα «Ertflix». Σύντομα στις οθόνες σας!
Οι «Κατά Τύχη» είναι οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Άρτας: Μαριλένα Τρομπούκη (φωνή καχόν), Αντζελίνα Μόσχου (φωνή), Εύα Ντάκα (φλάουτο), Μαρία Κύρκου (φωνή), Βάγια Κοτσαλάρα (κιθάρα) και Εύα Ζήκου (φωνή).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ