Για τρεις μεγάλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται την επόμενη περίοδο προετοιμάζεται, σύμφωνα με την πρόεδρο Μιμίκα Αξιώτη, το νέο ΔΣ.
Η αρχή θα γίνει με το διεθνές φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, το οποίο θα εκτυλίσσεται εντός των Βυζαντινών και νεότερων ναών της Άρτας. Όπως επισήμανε η κ. Αξιώτη, προς τούτο μετά χαράς έδωσε την σχετική άδεια διεξαγωγής σ’ αυτούς τους χώρους ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος.
Η ημερομηνία δεν έχει ακόμα καθοριστεί και καθώς για τον πρώτο χρόνο θα περιοριστεί εντός συνόρων, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ήδη, ένα έργο θρησκευτικής μουσικής που προετοιμάζεται τα τελευταία τρία χρόνια στην Κατερίνη, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον ώστε να προβληθεί πρώτη φορά στο κοινό, στην Άρτα.
Παράλληλα, ενδιαφέρον συμμετοχής υπάρχει από τη Ζάκυνθο, τα Σέρβια Κοζάνης και τον Πειραιά. Η κ. Αξιώτη σημείωσε ότι παρουσία στην διοργάνωση θα έχει και το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύει στην Άρτα, με ομάδα φοιτητών που ήδη κάνει πρόβες στον χώρο της πνευματικής στέγης του Συλλόγου.
Το αμέσως επόμενο βήμα για τον «Μ» θα είναι η διήμερη παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων του, καθώς, όπως εξήγησε, φέτος το χορευτικό ενηλίκων θα εμφανιστεί με θεματική μουσικοχορευτική εκδήλωση. Θεματική θα είναι και η εκδήλωση – αφιέρωμα που σχεδιάζει ο Σύλλογος μέσα στο έτος. Όπως μάς ανέφερε η εκ νέου πρόεδρος «θέλουμε κάθε χρόνο να επιλέγουμε μια μεγάλη μορφή της κλασικής μουσικής και να παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμά σχετικό με το έργο του».
Τέλος, το φετινό φθινόπωρο αναμένεται και διοργάνωση εκδήλωσης αφιερωμένη στον Θεόδωρο Γραμματικόπουλο, στην οποία θα παρουσιαστούν δύο δικά του μουσικά έργα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ