«Οι επισκέψεις σε επιχειρηματικές μονάδες που εγκαινίασε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, εκδηλώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο το προσωπικό του ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και την τοπική οικονομία, συνεχίστηκαν το προηγούμενο διάστημα», αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου του Δήμου.
«Σειρά – προστίθεται – είχε η Αρτινή εταιρεία “ΒΙΟ-ΚΙWI Κακοσίμος Ευάγγελος” στον Άγιο Σπυρίδωνα που δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής, εμπορίας, τυποποίησης και εξαγωγής ακτινιδίων. Στον χώρο της μονάδας συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη Ευάγγελο Κακοσίμο, αλλά και το προσωπικό συνομιλώντας για θέματα της επιχείρησης και της προώθησης των τοπικών μας προϊόντων.
Ακολούθησε ξενάγηση από τον επιχειρηματία στις εγκαταστάσεις οι οποίες διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό που πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές για διαλογή, αποθήκευση και τυποποίηση των προϊόντων σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, με τον δήμαρχο να βλέπει από κοντά την διαδικασία τυποποίησης, συσκευασίας, αποθήκευσης και να ενημερώνεται για τον τρόπο εξαγωγών.
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής μας Αρχής να στηρίξει τις επιχειρήσεις, να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη, να αναδείξει το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας και παράλληλα να παρέμβει αντίστοιχα σε υπουργεία για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο τους».
Η μονάδα, σύμφωνα με τον κ. Κακοσίμο, απασχολεί κατά μέσο όρο 20 άτομα, ενώ όπως ανέφερε η διακίνηση του προϊόντος γίνεται κυρίως προς την Ευρώπη και ανατολικά (παλαιότερα και στη Ρωσία). «Το 1986 φύτεψα ακτινίδια. Σταδιακά έφτασα στα 150 στρέμματα. Στη συνέχεια το 2007 έκανα το συσκευαστήριο – ψυγείο για να μπορώ να τα διαχειρίζομαι καλύτερα. Από το 2007 και μετά κάναμε μια επέκταση και τώρα ετοιμαζόμαστε για δεύτερη» είπε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ