Απάντηση σε σχόλιο του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» για το «κούρεμα γουλί» του πλατάνου στο ευρυχώριο της Αγίας Θεοδώρας, όπως σημειώναμε χαρακτηριστικά, δίνει η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Αρταίων.
Αναφέρει: «Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αρταίων κλάδευσε (δεν καρατόμησε όπως αναφέρεται στο άρθρο σας) τον πλάτανο στην πλατεία Αγίας Θεοδώρας, για τους κάτωθι λόγους: Ασφάλειας των κατοίκων και των περιουσιών, λόγω επικίνδυνης κλίσης του δένδρου και βάρους της κόμης προς μια πλευρά. Μέρος της κόμης μπλέκονταν με παρακείμενα καλώδια ηλεκτροφωτισμού. Μετά από αυτοψία επιτροπής του Δήμου για εντοπισμό επικίνδυνων δένδρων, κρίθηκε εν δυνάμει επικίνδυνο και έπρεπε να μειωθεί το ύψος του.
Κάθε κλάδευση από την υπηρεσία πρασίνου, γίνεται πάντα με επιστημονικούς κανόνες, ώστε να διασφαλιστεί η ευζωία του δένδρου και η προστασία του από ασθένειες (απολύμανση εργαλείων, πάστα επούλωσης πληγών κλπ). Μετά την κλάδευση του πλατάνου ακολούθησε η διαμόρφωση και ο καλλωπισμός των παρτεριών, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αγίας Θεοδώρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ