ΣΤΟ ποσό των 462.000 ευρώ ανέρχονται οι επιπλέον πληρωμές σε 264 κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Ηπείρου που χορηγούνται στο πλαίσιο της έκτακτης προσωρινής στήριξης σε γεωργούς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή Άρτας της ΝΔ Γιώργου Στύλιου (φωτο), οι δύο συμπληρωματικές πληρωμές έγιναν στις 28 Φεβρουαρίου και 9 Μαρτίου. Όπως διευκρινίζεται «η πρώτη αφορούσε την ευθυγράμμιση των παραγωγών με τις απαιτήσεις της πολλαπλής περιβαλλοντικής συμμόρφωσης και η δεύτερη τις ενστάσεις που δικαιώθηκαν».
Από το συνολικό ποσό στην Ήπειρο, στο νομό Άρτας 49 παραγωγοί έλαβαν 74.480 ευρώ. Η πρώτη πληρωμή αφορούσε 11 δικαιούχους που έλαβαν 11.740 ευρώ και η τρίτη πληρωμή 58 δικαιούχους που έλαβαν 62.740 ευρώ. «Συνολικά στο μέτρο 22 (από επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία) μέχρι σήμερα – επισημαίνει ο Γ. Στύλιος – ενισχύθηκαν 6.552 κτηνοτρόφοι των κλάδων αιγοπροβατοτροφίας, βοοτροφίας, πτηνοτροφίας και χοιροτροφίας που δραστηριοποιούνταν στην Ήπειρο, με ποσό που ανέρχεται στα 9.873.790 ευρώ. Αντίστοιχα οι 1.394 δικαιούχοι στην Άρτα έλαβαν: 1η πληρωμή 2.059.015 ευρώ, 2η πληρωμή 11.740 ευρώ και 3η πληρωμή 62.740 ευρώ».
Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Στύλιος, αναφέρει: «Στην Ήπειρο χτυπά η καρδιά της Ελληνικής κτηνοτροφίας. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία που διαμόρφωσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει την κτηνοτροφία. Αξιοποιώντας κάθε δυνατό πόρο, επεμβαίνουμε συνεχώς με νέες λύσεις. Είμαστε δίπλα στους κτηνοτρόφους της Άρτας και της Ηπείρου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ