Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ΡΑΑΕΥ (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων), ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης) Άρτας, διότι όπως επισημαίνει, η ύδρευση στην Ελλάδα δεν ιδιωτικοποιείται.
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο τομέας παροχής των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα ΔΕΝ ιδιωτικοποιείται, ούτε και επιτρέπεται εκ του Συντάγματος να ιδιωτικοποιηθεί. Δεν υφίσταται ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής στα νερά γιατί δεν υπάρχει το ανταγωνιστικό πλαίσιο, με άλλα λόγια δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά, την οποία πρέπει να εποπτεύσει, να ελέγξει και να ρυθμίσει για να τηρηθούν οι κανόνες ανταγωνισμού.
Η κυβέρνηση σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιχειρεί με κάθε τρόπο, έμμεσο ή άμεσο να ιδιωτικοποιήσει τα νερά και τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης αδιαφορώντας προκλητικά για το συμφέρον των πολιτών. Με εικοσαετή καθυστέρηση επαναφέρει αποτυχημένες μορφές ιδιωτικοποίησης που εφαρμόστηκαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καλούμε όλους τους βουλευτές και θεσμικούς φορείς του νομού Άρτας να συνδράμουν στον αγώνα μας για την απόσυρση του επαίσχυντου νομοσχεδίου».
Υπογράφουν ο πρόεδρος του Σωματείου
Θεοφάνης Λάϊος και η γραμματέας Βασιλική Σκάρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ