Ηταν αυτονόητα και αναμενόμενα τα πολιτικά απόνερα από την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό. Αν η απόφαση ήταν αθωωτική θα θριαμβολογούσε η αξιωματική αντιπολίτευση, δικαίως, και θα λούφαζε η κυβέρνηση. Έτσι δεν έγινε και με την υπόθεση Novartis;
Όμως στην ουσία της υπόθεσης και βάσει με το τι προβλέπεται από το νόμο και τον κανονισμό της Βουλής, σε υποθέσεις παραπομπής πολιτικού προσώπου στη δικαιοσύνη, με απόφαση προανακριτικής επιτροπής η συγκρότηση του προεδρείου του δικαστηρίου που θα δικάσει, γίνεται με επιλογή των ανώτατων δικαστών με λαχνούς από το προεδρείο της Βουλής παρουσία των Ελλήνων βουλευτών.
Στην φωτο η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Μέρα 25 Σοφία Σακοράφα τραβάει τα σχετικά χαρτάκια με τα ονόματα των δικαστών που θα προεδρεύσουν στην σχετική δίκη. Αυτά για την ιστορία.
ΥΓ 1: Οι προανακριτικές επιτροπές και η παραπομπή πολιτικών προσώπων είναι άκρως πολιτικές πράξεις. Δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ αποδοχή, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά των κομμάτων, ανάλογα με το ποιός έχει την πλειοψηφία. Καιρός, λοιπόν, να καταργηθούν οι προανακριτικές επιτροπές και οι υποθέσεις να πηγαίνουν κατευθείαν στην δικαιοσύνη.
ΥΓ 2: Οι επικεφαλής της ανώτατης δικαιοσύνης (Άρειος Πάγος, ΣτΕ, πρόεδρος εισαγγελέων κλπ, να εκλέγονται από τους ίδιους τους λειτουργούς της, δηλαδή τους φυσικούς δικαστές.
Καμία συμμετοχή της εκάστοτε κυβέρνησης.
ΥΓ 3: Καιρός η Ελλάδα να αποκτήσει επιτέλους Συνταγματικό δικαστήριο. Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν να γίνουν σε επόμενη αλλαγή του Συντάγματος.
ΥΓ 4: Οι «ταξιτζήδες» του διαδικτύου, ειδικοί επί των νομικών θεμάτων, μπορούν να συνεχίσουν να μας ενημερώνουν με τις επιστημονικές τους γνώσεις με τα αντίστοιχα πολιτικά σχόλια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ