Ουδείς επιβράβευσε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Από το σημείο όμως αυτό μέχρι να ενισχύει όλη η Δύση τις Ουκρανικές Ένοπλες δυνάμεις με κάθε είδους πολεμικά μέσα, υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Τις τελευταίες ημέρες ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία εξοπλίζουν την Ουκρανία με επιθετικούς πυραύλους, μαχητικά αεροσκάφη, άρματα μάχης και πολλά άλλα με σκοπό να πλήξουν τις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ώστε να αποχωρήσουν από τα Ουκρανικά εδάφη που κατέλαβαν. Αν το καλοσκεφτούμε, στην Ουκρανία δεν πολεμάει αυτή η χώρα με την Ρωσία, αλλά οι ΗΠΑ και η Ευρώπη χρησιμοποιώντας τους Ουκρανούς σαν μοχλό κρούσης. Έχουν βρει και τον Ζελένσκι που παίζει το παιχνίδι τους αυξάνοντας θεαματικά την προσωπική του περιουσία και έχουν την εντύπωση ότι θα νικήσουν τη Ρωσία.
Όσο και να θέλουμε να δούμε με συμπάθεια το χειμαζόμενο Ουκρανικό Λαό, οφείλουμε να είμαστε αντικειμενικοί. Η Ρωσία δεν μπορεί να χάσει αυτό τον πόλεμο. Αντί ΗΠΑ και Ευρώπη να εξωθούν και να εξοπλίζουν την Ουκρανία, θα έπρεπε από κάποια στιγμή και μετά να καταλάβουν ότι είναι ανάγκη να λειτουργήσει η διπλωματία, ώστε να βρεθεί λύση και να τελειώσει ο πόλεμος.
Η παράδοση στην Ουκρανία σύγχρονων οπλικών συστημάτων προοιωνίζει μακρά συνέχιση του πολέμου και αυτό είναι επικίνδυνο, διότι αν υπάρχει και μία πιθανότητα να ηττηθεί η Ρωσία στον συμβατικό πόλεμο που διεξάγεται τώρα, για να κερδίσει θα χρησιμοποιήσει αναγκαστικά πυρηνικά όπλα μικρής ή μεγάλης κάλυψης. Αυτοί που εξοπλίζουν σήμερα την Ουκρανία έχουν σκεφτεί το ενδεχόμενο Πυρηνικού Πολέμου; Οι ΗΠΑ σαν χώρα βρίσκονται μακράν των επιχειρήσεων και μία έστω περιορισμένη χρήση πυρηνικών από τη Ρωσία δεν τους επηρεάζει άμεσα. Οι χρήσιμοι ηλίθιοι της Ευρώπης δεν το αντιλαμβάνονται; Ακολουθούν έναν αναξιόπιστο άνθρωπο που δεν ενδιαφέρεται αν καταστραφεί η χώρα του αρκεί μόνο να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα;
Στη συνέχεια θα δώσω στη δημοσιότητα τι έλεγε για τον Ζελένσκι ο Yakov Kedini, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ. Με δεδομένο ότι ο Ζελένσκι είναι Εβραίος, ο Kedini δήλωνε: «Τον αντιμετωπίζω ως τον πιο αηδιαστικό, τον πιο ύπουλο εκπρόσωπο του λαού μου που βοήθησε στις δολοφονίες του λαού μου και που υποστηρίζει τώρα την άλλη πλευρά. Έχουμε μαζί του τα δικά μας ζητήματα να τακτοποιήσουμε».
Με ποιο μαγικό τρόπο αυξήθηκε η ατομική περιουσία του Ζελένσκι, του υπουργού Άμυνας Ρέσνικοφ, του υπουργού Εξωτερικών Κουλέμπα, του δήμαρχου Κιέβου Κλίτσκο και του συμβούλου του προέδρου Ποντολιάκ; Όπως θα δούμε από τον πίνακα που δίνω στη δημοσιότητα (πηγή Forbes/ BBC) πρόκειται κυριολεκτικά για πάρτι πάνω στο αιματοβαμμένο κορμί του Ουκρανικού Λαού. Η αύξηση των ατομικών περιουσιών των ανωτέρω προσώπων από τον Φεβρουάριο 2022 μέχρι τον Δεκέμβριο 2022 έχει ως εξής: 1) Βολοντίμιρ Ζελένσκι από 650 εκατ. $ σε 1,5 δις $. 2) Ολέσκιι Ρέσνικοφ από 780 εκατ. $ σε 1,3 δις $. 3) Ντμίτρο Κουλέμπα από 450 εκατ. $ σε 1,2 δις $. 4) Βιτάλι Κλίτσκο από 150 εκατ $ σε 800 εκατ. $ και 5) Μιχάιλο Ποντολιάκ από 620 εκατ. $ σε 1,0 δις $.
Η Ευρώπη είναι ανάγκη να αναθεωρήσει την στάση της σε αυτά τα αναξιόπιστα πρόσωπα που μας οδηγούν στον πυρηνικό όλεθρο. Να μη δώσει άλλα όπλα στην Ουκρανία για να αναγκαστεί να συνθηκολογήσει με την Ρωσία. Αλλιώς κάποια ώρα θα δούμε πάνω από την Ευρώπη το ραδιενεργό νέφος. Και τότε θα είναι αργά…
*Ο Γιώργος Χαλκιάς είναι επίτιμος δικηγόρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ