«Σε μια περίοδο όπου η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάστατη και δέχεται έντονες πιέσεις από το αρμόδιο υπουργείο στο πλαίσιο μιας κίβδηλης αξιολόγησης κι ενώ η χώρα θρηνεί 57 νεκρούς από την τραγωδία στα Τέμπη, με έκπληξη αλλά και θυμηδία πληροφορηθήκαμε την αποστολή εγγράφου από το υπουργείο Εσωτερικών προς τους Δήμους της χώρας με θέμα: “Κατεπείγουσα ανάγκη αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων της χώρας” μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΛΜΕ Άρτας.
Στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτει: «Στην αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε ζητήσει από τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας να συγκαλέσουν Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τα προβλήματα των σχολείων μας. Είχαμε επισημάνει, εγκαίρως, τα χρόνια προβλήματα των πεπαλαιωμένων σχολικών υποδομών και τα ζητήματα ασφάλειας που υπάρχουν στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.
Ως εκ τούτου θεωρούμε όψιμη, υποκριτική και ανούσια την απαίτηση της κυβέρνησης να βεβαιώσουν οι δήμαρχοι την στατική επάρκεια των σχολικών κτιρίων, πολλώ δε μάλλον όταν όλοι γνωρίζουν ότι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας δεν διαθέτουν το απαραίτητο ειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να εκτελέσουν τους αναγκαίους ελέγχους και να εκπονήσουν τις τεχνικές μελέτες.
Επιπλέον, αποτελεί πρόκληση της νοημοσύνης των πολιτών να ζητείται να γίνουν τώρα εικονικοί στην ουσία έλεγχοι, ενώ θα έπρεπε να διενεργηθούν έγκαιρα οι ουσιαστικοί έλεγχοι και οι απαραίτητες μελέτες, ώστε τα σχολεία μας να είναι ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ως ΕΛΜΕ Άρτας θεωρούμε ότι τα προβλήματα των σχολικών υποδομών πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και σε αγαστή συνεργασία των αρμόδιων φορέων με την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να μη χρειαστεί πρώτα να θρηνήσουμε αθώα θύματα προκειμένου να γίνουν στη συνέχεια οι αναγκαίες παρεμβάσεις».
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Άρτας υπογράφουν ο πρόεδρος Χριστόφορος Ψυλλιάς και ο γενικός γραμματέας Μενέλαος Γείτονας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ