Αμφιβολίες το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές, αμφιβολίες τρελές.
Κατηγορώ το ΠΑΣΟΚ γιατί το 2010 ολοκλήρωσε τον διαχωρισμό της υποδομής από την παροχή μεταφορικού έργου του ΟΣΕ, τον οποίο είχε ξεκινήσει πάλι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ το 1998, με την κυβέρνηση Σημίτη. Ταυτόχρονα, ενώ γνώριζε ότι οι μεγάλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, δεν προχώρησαν στον διαχωρισμό αυτό, δεν έκανε τίποτε για να γλιτώσει τον ΟΣΕ από τα νύχια της τρόικας.
Κατηγορώ το ΠΑΣΟΚ γιατί μετά το 2010, σταμάτησε να χρηματοδοτεί την συντήρηση των συστημάτων ασφαλείας του ΟΣΕ, μετατάχθηκαν οι υπάλληλοι που τα λειτουργούσαν και λεηλατήθηκε o εξοπλισμός τους που βρισκόταν σε εξωτερικούς χώρους.
Κατηγορώ το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ γιατί το 2014, υπέγραψαν την σύμβαση 717 για συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, η οποία όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, περιείχε ασάφειες που επέτρεψαν στους εργολάβους να διεκδικήσουν νέα συμπληρωματική (και ακριβότερη) σύμβαση.
Κατηγορώ τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί το 2017 μεταβίβασε τελικά το 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη «Ferrorie Dello Stato Italiane», αντί μόλις 45.000.000 ευρώ και ταυτόχρονα η Ιταλική εταιρεία «επιδοτείται» έκτοτε με 50.000.000 ευρώ το χρόνο για να εκτελεί συγκεκριμένα δρομολόγια, τα οποία παραμένουν μέχρι σήμερα μυστικό. Έτσι, το Ελληνικό επιβατικό κοινό είναι σε θέση να παραπονεθεί, αλλά όχι να αποδείξει ότι η σύμβαση δεν τηρείται.
Κατηγορώ τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ενώ γνώριζε ότι η σύμβαση 717, για συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, είχε ημερομηνία παράδοσης το 2016, μέχρι το 2019 δεν είχε παραδοθεί από τους αναδόχους.
Κατηγορώ τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί το 2018, έγινε αποδεκτή από το Ελεγκτικό Συνέδριο η αξίωση των αναδόχων για Συμπληρωματική Σύμβαση, αυξάνοντας το κόστος του έργου κατά 13,3 εκατ. αλλά ούτε αυτό αποδείχτηκε αρκετό για- τί οι εταιρείες εξακολουθούσαν, για ένα χρόνο ακόμα, να μην τηρούν τους όρους της αρχικής σύμβασης.
Κατηγορώ τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί το 2017, το δυστύχημα στο Άδενδρο, με τρεις νεκρούς, έπρεπε να είχε λειτουργήσει ως προειδοποίηση, αλλά αγνοήθηκε.
Κατηγορώ τη ΝΔ γιατί το 2021 υπέγραψε τη Συμπληρωματική Σύμβαση, σπαταλώντας τρία χρόνια από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δύο χρόνια μετά τη συμμόρφωση των εταιρειών.
Κατηγορώ τη ΝΔ γιατί το 2019 αγνόησε τον Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, κλειδούχο στον σιδηροδρομικό σταθμό Δεκελείας και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), που είχε αναφέρει τα εξής: «”Πέρ- να το κόκκινο με δική σου ευθύνη”, έτσι ρυθμίζεται σήμερα η κυκλοφορία. Κι όταν οι άνθρωποι δουλεύουν 28 μέρες το μήνα με εξαντλη- τικά ωράρια, κάποια στιγμή θα κάνεις το λάθος, στατιστικά να το πάρεις και μόνο, θα κάνεις κάποιο λάθος».
Κατηγορώ τη ΝΔ γιατί το 2022, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, που αποτελείται από τους οδηγούς του ΟΣΕ, είχε στείλει εξώδικα αναφέροντας τα προβλήματα στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Σε αυτά τα αιτήματα, ο ΟΣΕ απάντησε με εξώδικα στους εργαζόμενους αναφέροντας ότι όλα όσα υποστηρίζουν είναι συκοφαντικά και ότι θα υποστούν τις συνέπειες.
Κατηγορώ τη ΝΔ γιατί το 2023, ο υφυπουργός Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές Γιώργος Καραγιάννης χαρακτήρισε την σύμβαση πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ «αποικιοκρατικού χαρακτήρα», χωρίς ωστόσο να τη δίνει, αυτός ή οι ανώτεροί του, στη δημοσιότητα ώστε να μπορέσουν να κρίνουν με τα μάτια τους και οι… υπήκοοι της αποικίας.
Κατηγορώ τη ΝΔ γιατί το βράδυ της Τρίτης 7 Μαρτίου 2023, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε κυνικά ότι «Είσαι ο υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ναι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα». Δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι τα κέρδη της ιδιωτικής εταιρείας είναι πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.
Κατηγορώ εμένα και εσένα, γιατί κάθε φορά που οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ έκαναν απεργία εμείς πιστεύαμε ότι σερβίρανε τα πετσωμένα ΜΜΕ για παρακώλυση συγκοινωνίας. Ελπίζω, την επόμενη φορά που θα γκρινιάξουμε για απεργία, να διαβάσουμε προσεκτικά τα αιτήματά τους.
Κατηγορώ εμένα και εσένα, γιατί ψηφίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, το τρίο της συμφοράς ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, χωρίς ποτέ να ενδιαφερθούμε αν λένε αλήθεια οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ.
Κατηγορώ εμένα και εσένα, αν ψηφίσουμε τα επόμενα χρόνια, το τρίο της συμφοράς ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, γιατί με αυτόν τον τρόπο ασεβούμε απέναντι στους νεκρούς και γινόμαστε συνεργοί στο έγκλημα.
Κατηγορώ εμένα και εσένα, αν κάποτε σταματήσουμε να διεκδικούμε να μάθουμε την πλήρη αλήθεια για τις ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.
Ένοχος, υπεράνω πάσης Αμφιβολίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ