ΣΤΗΝ Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να βάλουν υπογραφές για την δοκιμαστική λειτουργία για έξι μήνες των ΣΜΑ (Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) πήγαν προχτές Δευτέρα οι τέσσερις δήμαρχοι του νομού, ύστερα και από το τελεσίγραφο για να αποφευχθούν πιθανές κυρώσεις.
Οι ΣΜΑ στο νομό είναι δύο, ένας στα όρια του Δήμου Αρταίων κοντά στη γέφυρα Καλογήρου που εξυπηρετεί εκτός από τον εν λόγω και τους αντίστοιχους Νικ. Σκουφά και Ζηρού και ο δεύτερος στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη που εξυπηρετεί και τον Δήμο Κεντρ. Τζουμέρκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατασκευή και των δύο μόνο που δεν τέθηκαν μέχρι στιγμής σε λειτουργία.
Αυτός είναι και ο λόγος που τα απορρίμματα των πέντε Δήμων εξακολουθούν να μεταφέρονται ανεπεξέργαστα στον ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) Βλαχέρνας. Σύμφωνα με τους κανονισμούς όμως θα έπρεπε να επανέρχονται στον μετεξελισσόμενο πλέον ως ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) Βλαχέρνας.
Επειδή ακριβώς δεν λειτουργεί ως ΧΥΤΥ έγιναν καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία απειλεί με χρηματικά πρόστιμα Περιφέρεια και Δήμους. Από την πλευρά της η Περιφέρεια έδωσε προθεσμία έως προχτές Δευτέρα στους Δήμους ώστε να κλείσει το θέμα με τους ΣΜΑ για να αποφύγουν τα χειρότερα. Ευτυχώς δηλαδή που υψώθηκε η δαμόκλειος σπάθη. Ή για να το πούμε αλλιώς «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος». Έτσι είναι η ΕΕ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ