Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται καθηγητές και μαθητές της Β΄ τάξης του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης (Τμήμα ΒΟ1) στο 2ο ΕΠΑ.Λ Πτολεμαΐδας.
Έχουν γυρίσει και ετοιμάζονται για την επίσημη προβολή (αύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου) στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, 7 το απόγευμα, της ταινίας μικρού μήκους «Πες μας Κυρία… πες μας τα γιατί!» σε σενάριο του Δημήτρη Βλαχοπάνου. Σκηνοθετεί η Αριστέα Αδαμίδου με βοηθό την Αση- μούλα Λαζαρίδου (εκπαιδευτικό και υπεύθυνη του τμήματος ΒΟ1). Είναι γεγονός πως ο Δημήτρης Βλαχοπάνος και η Αριστέα Αδαμίδου είναι Ηπειρώτες και έχουν κάνει πολλά μαζί, ένα από όλα αυτά η παράσταση «Μαρία η Σμυρνιά».
Πρόκειται, λοιπόν, για μία ταινία μικρού μήκους που αναφέρεται στην αναπαραγωγή καταστάσεων της καθημερινής σχολικής ζωής, όπως βιώνεται μέσα από τα μάτια των μαθητών. Οι μαθητές αποτυπώνουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους στο πλαίσιο της σχολικής τάξης, όταν η καθηγήτρια, που την αισθάνονται πιο κοντά τους και την αγαπούν, μπαίνει στην τάξη. Η εκπαιδευτικός, που την υποδύεται η Αριστέα Αδαμίδου, αναλαμβάνει να βοηθήσει τους μαθητές της και στέκεται αρωγός στις προσπάθειές τους για την επίλυ- ση των προβλημάτων τους.
Έτσι, βλέπουμε πώς ένας εκπαιδευτικός μπορεί να σταθεί ως πρότυπο στους μαθητές του, αλλά και πώς οφείλει να είναι σεβόμενος το λειτούργημα που επιτελεί, έχοντας ως στόχο πάντα το καλύτερο για τους μαθητές του …
Οι συντελεστές της ταινίας είναι: Οι μαθητές της Β΄ λυκείου του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης. Σκηνοθεσία Αριστέα Αδαμίδου. Βοηθός σκηνοθέτη Ασημούλα Λαζαρίδου. Σενάριο Δημήτρης Βλαχοπάνος. Υπεύθυνες διοργάνωσης Αριστέα Αδαμίδου και Ασημούλα Λαζαρίδου. Συνδιοργάνωση η Διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ Πτολε- μαΐδας. Video/ μοντάζ Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης.
Η Αριστέα Αδαμίδου αναφέρει πως όταν έχεις τους καλύτερους συνεργάτες μπορείς να κάνεις πολλά και αξιοθαύμαστα πράγματα. Νιώθει επίσης απερίγραπτη αγάπη και για την βοηθό της Ασημούλα Λαζαρίδου, αλλά και για τον Δημήτρη Βλαχοπάνο και τους ευχαριστεί για όλα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ