ΚΡΙΜΑ που ούτε κι αυτή τη φορά καθηγητές και δάσκαλοι του νομού δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να εκδηλώσουν με την συμμετοχή τους την οργή για το έγκλημα που διαπράχθηκε στα Τέμπη.
Στο απεργιακό «τσουνάμι» σ’ όλη τη χώρα την περασμένη Τετάρτη, η ΑΔΕΔΥ ήταν αυτή που πρώτη ανακοίνωσε τη συμπόρευσή της και μάλιστα προς τούτο ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας καλώντας όλους τους δημοσίους υπαλλήλους σε δυναμικό παρών.
Απευθυνθήκαμε τόσο στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας όσο και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να μάθουμε τα ποσοστά και ιδού τα στοιχεία: Από την Δευτεροβάθμια στην απεργία συμμετείχαν σε ποσοστό 16% και όσον αφορά την Πρωτοβάθμια οι δάσκαλοι σε ποσοστό 26,23%, οι νηπιαγωγοί σε 23,16%, στις ειδικότητες εικαστικών, καλλιτεχνικών κλπ σε 34,31% και οι διοικητικοί σε ποσοστό 30%. Βγαίνει δηλαδή ένας μέσος όρος γύρω στο 27,29%.
Μακριά από μας το «μετρόσημο» για τον βαθμό ευαισθητοποίησης και της φωνής της συνείδησης για το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας και κυρίως νέων, όμως ακριβώς επειδή είχαμε να κάνουμε με μια ανείπωτη τραγωδία θα περιμέναμε να εκφραστεί με καθολική συμμετοχή στην απεργία. Σε ένδειξη πένθους έστω, αλλά και για να νιώσουν μέσα στο βαρύτατο τραύμα, τον αβάστακτο πόνο και την συμφορά τους αυτοί οι γονείς πως δεν είναι μόνοι, πως οι σκέψεις όλων μας είναι κοντά τους, ότι όπως οι ίδιοι έτσι και μεις ζητάμε δικαίωση, ότι η αποχή από την εργασία είναι το ελάχιστο που μπορούμε να σκεφτούμε ως σεβασμό στη μνήμη των παιδιών τους καθώς και στη μνήμη όλων όσων χάθηκαν.
Δάσκαλοι είναι, κι αυτοί όφειλαν να διδάξουν πρώτοι με το παράδειγμά τους όλους εμάς τους υπόλοιπους. Τους έβαλαν όμως τα… γυαλιά οι μαθητές τους, που εξακολουθούν με δύναμη να εκφράζουν την οργή τους δίνοντας όρκο πως ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσουν αυτό το έγκλημα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ