Ρωτούν και ξαναρωτούν οι συμπολίτες μας για το αν και πότε θα γίνει η διάνοιξη της οδού Γώγου Μπακόλα που είναι παράλληλη της περιφερειακής οδού.
Τα χρόνια περνούν και αποτέλεσμα δεν βλέπουν, επαναφέροντας το ερώτημά τους προς τον «Τ». Από την εφημερίδα μας παρακολουθούνται τα βήματα εξέλιξης της διαδικασίας απαλλοτρίωσης που απαιτείται, τα οποία ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είναι πολύ αργά.
Εν προκειμένω, η απόφαση που αφορά στην εκδίκαση προσωρινής τιμής μονάδος για τη μια από τις δύο ιδιοκτησίες (παλαιό Χάνι) που μεσολαβούν ώστε η οδός να διανοιχτεί φτάνοντας έως τα όρια του Αστυνομικού Μεγάρου, έχει εκδοθεί. Πλέον οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου συντάσσουν τον Πίνακα Παρακατάθεσης Αποζημίωσης.
Για την δεύτερη ιδιοκτησία έχει εκδικαστεί η προσωρινή τιμή μονάδος και αναμένεται η απόφαση. Όμως ακόμα κι αν αυτή εκδοθεί αύριο το πρωί διάνοιξη της οδού δεν μπορεί να γίνει. Γιατί; Διότι για να προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία απαιτείται η παρακατάθεση του ποσού από το Δήμο Αρταίων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Έτσι, η διαδικασία όσο ο Δήμος δεν εξασφαλίζει τα απαιτούμενα κονδύλια δεν προχωρά.
Εις ότι αφορά το θέμα ο «Τ» επικοινώνησε θέτοντας ερώτημα στον δήμαρχο Αρταίων. Ο Χρήστος Τσιρογιάννης, πέραν της νομικής διαδικασίας, έδωσε την απάντηση στο σκέλος που αφορά τον προγραμματισμό του Δήμου για την ολοκλήρωση μιας σειράς αναγκαίων απαλλοτριώσεων που αφορούν σε διανοίξεις οδών, οι οποίες έχουν ήδη αποφασιστεί από νυν και προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια.
Επισήμανε σχετικά: «Για να προχωρήσουμε τόσο σ’ αυτή την διάνοιξη όσο και σε μια σειρά από άλλες για τις οποίες υπάρχουν αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτούνται χρήματα. Αυτά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν. Μάλιστα για να κινήσουμε διαδικασία απαλλοτρίωσης πρέπει να τα παρακαταθέσουμε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η λύση που θα προτείνουμε σε επόμενη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι ο δανεισμός. Καθώς αποπληρώνονται πλέον τα δάνεια που ο Δήμος είχε λάβει από την περίοδο δημαρχίας του αείμνηστου δημάρχου Κώστα Βάγια, θα προτείνουμε την λήψη νέου δανείου ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στις διανοίξεις προς εφαρμογή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου». Είθε.
Β.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here