«Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε σύμβαση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τον Δήμο Άρτας και το αστικό ΚΤΕΛ Άρτας για μηνιαίες κάρτες μετακίνησης των φοιτητών, οι οποίες κοστολογούνται στα 15 ευρώ τον μήνα, με απεριόριστα δρομολόγια», επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Άρτας.
«Το αίτημα για δωρεάν μετακίνηση – προστίθεται – διεκδικείται από τους φοιτητές για πολλά χρόνια και φέτος με παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις των αγω- νιστικών Φοιτητικών Συλλόγων στην Άρτα καταφέραμε να αποσπάσουμε αυτό το μέτρο ανακούφισης για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, οι οποίοι εξαιτίας της ακρίβειας δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα, αφού τα ενοίκια είναι στον… Θεό, υπάρχουν αυξημένες τιμές στα σουπερμάρκετ και δίνουν 40 ευρώ τον μήνα απλά για να πηγαίνουν στην σχολή τους.
Η διεκδίκηση αυτή των Φοιτητικών Συλλόγων μέσα από τα συλλογικά τους όργανα και την οργανωμένη πάλη, είναι τρανή απόδειξη πως ό,τι έχει κερδίσει η νεολαία το έχει κάνει με αγώνες, υψώνοντας γερό ανάστημα στα εμπόδια που βάζουν οι πολιτικές της τωρινής κυβέρνησης αλλά και οι προηγούμενες. Δεν επαναπαυόμαστε! Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα πανεπιστήμιο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας, θα είναι δωρεάν και θα προάγει την καθολική γνώση του επιστημονικού μας αντικειμένου.
Μέσα από τους αγώνες μας ως τώρα, επίσης, καταφέραμε και διεκδικήσαμε να μην εφαρμοστεί η απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας και συνεχίζουμε δυναμικά για την κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ