Την ικανοποίηση για την ευόδωση των προσπαθειών εδώ και ενάμιση χρόνο του προέδρου Γιάννη Γκολομάζου και της Διοικούσας Επιτροπής για την επιδότηση των μετακινήσεων των φοιτητών στην Άρτα, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Άρτας.
«Μετά από συνεχείς επαφές με τους κοσμήτορες των Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα και από σχετικά υπομνήματα που υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια και στον Δήμο Αρταίων, οι εμπλεκόμενοι φορείς κατέληξαν σε μία σπουδαία συμφωνία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο Διοικητήριο του Πανεπιστημίου της Άρτας ο δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Άννα Μπατιστάτου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννης Γκολομάζος, υπέγραψαν από κοινού σύμβαση με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Άρτας κ. Κωνσταντίνο Σακκά, παρουσία και του κοσμήτορα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου κ. Αναστάσιου Τσίνα, με την οποία προβλέπεται η επιδότηση των μετακινήσεων των φοιτητών.
Η σύμβαση προβλέπει την έκδοση μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών με μειωμένη τιμή 15 ευρώ έναντι των 35 ευρώ που ίσχυε μέχρι τώρα. Η διαφορά που προκύπτει από τη μειωμένη τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, μετά τη χορηγούμενη έκπτωση από το Αστικό ΚΤΕΛ, θα καταβληθεί στην εταιρεία από τον Δήμο Αρταίων, την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο.
Πρέπει μάλιστα να τονιστεί ότι, πέρα από τις καθημερινές μετακινήσεις των φοιτητών προς και από το Πανεπιστήμιο και την Φοιτητική Λέσχη, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα σε οποιαδήποτε διαδρομή της επιλογής τους ένα Σαββατοκύριακο ή μία αργία, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσουν και τις περιαστικές περιοχές της όμορφης πόλης μας.
Για μία μικρή πόλη όπως η Άρτα η παρουσία των φοιτητών (που σημειωτέον εφέτος είναι μεγάλη) δεν αποτελεί απλά τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία, αλλά κυριότατα δίνει ζωντάνια στην τοπική κοινωνία, αναβαθμίζοντάς την σε επίπεδο πολιτισμού, ιδεών και δράσεων. Επομένως, οφείλουμε όλοι, πολίτες και φορείς, να αγκαλιάσουμε αυτούς τους νέους που επέλεξαν την πόλη μας για τις σπουδές τους και να τους διευκολύνουμε στην καθημερινότητά τους. Με τη μείωση των εξόδων μετακίνησής τους, λοιπόν, λύνεται ένα σοβαρό χρόνιο πρόβλημα αλλά συγχρόνως γίνεται και η αρχή και άλλων ενεργειών εκ μέρους του Επιμελητηρίου μας που θα ωφελήσουν τόσο τους φοιτητές όσο και την περιοχή μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ