Διαβάζω στον Αθηναϊκό Τύπο της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023 ότι «ο Γιώργος Καρατζαφέρης βγήκε στα κανάλια για να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Και ότι «Δεν αποκλείεται να τον δούμε και σε ψηφοδέλτιο είτε στο Επικρατείας, είτε στην Θεσσαλονίκη».
Η ανάσυρση του Καρατζαφέρη από τη ναφθαλίνη προκειμένου, όπως σημειώνει η εφημερίδα, να κοντράρει την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που σημειώνει δημοσκοπικά ποσοστά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα 12 έως 13%, δείχνει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη. Στο «έγκλημα» υπάρχει τις περισσότερες φορές τιμωρία. Ήρθε η ώρα να πληρώσει ο κ. Μητσοτάκης την κολοτούμπα που έκανε στο Μακεδονικό. Ο κακός αριστερός Τσίπρας που πούλησε την Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς και ο καλός πρωθυπουργός Μητσοτάκης που αντί για βέτο στην είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ δέχτηκε επίσκεψη του κ. Ζάεφ και των συνεργατών του στην Αθήνα σε αίθριο μάλλον του σπιτιού του. Έτσι για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες!
Χαρίζω την φωτογραφία από την παραπάνω συνάντηση στην Ελλάδα σε όσους αγνούς Έλληνες πατριώτες έπεσαν θύματα της ψεύτικης προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη και κατέβηκαν στα οργανωμένα συλλαλητήρια με περικεφαλαίες, χλα- μύδες, σημαίες κλπ. Κρατήστε τα τώρα αυτά στα σεντούκια σας για να λέτε στα παιδιά και τα εγγόνια σας την πλάνη σας. Αν τελικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας αληθεύει και ο Καρατζαφέρης περιληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, θέλω να δω με ποιόν τρόπο θα συμπεριφερθεί στους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη, οι οποίοι τον πούλησαν επί Σαμαρά και πήγαν στη ΝΔ, με αποτέλεσμα να τους ψέλνει τα εξ αμάξης από το κανάλι του «Art TV». Αλλά και πως θα δεχτούν οι τρείς υπουργοί τώρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη την είσοδο του «σωτήρα» Καρατζαφέρη στο κόμμα τους που ασφαλώς η πρόσληψή του τους υποτιμά, δείχνοντας ότι αυτοί δεν είναι αρκετοί.
Βέβαια, η κατάσταση δεν ανατρέπεται στην Βόρεια Ελλάδα και δεν βλέπω πώς μπορεί να βοηθήσει ο Καρατζαφέρης. Να τους πει δηλαδή ότι καλά έκανε και τους κορόιδεψε ο Μητσοτάκης για να γίνει πρωθυπουργός; Μάλλον ζημιά θα κάνει η παρουσία του Καρατζαφέρη που από καιρό τώρα έχει γίνει γραφικός στο Κανάλι του. Και δεν θα φέρει αποτέλεσμα γιατί από τη δεξιά μεριά τα κουκιά δεν φεύγουν ούτε από τον Βελόπουλο, ούτε από τον Κασιδιάρη, ανεξάρτητα αν θα επιτραπεί ή όχι στον τελευταίο να μετάσχει στις εκλογές (μπορεί να δοθεί γραμμή να ψηφίσουν λευκό ή κάτι άλλο).
Αντίθετα, η παρουσία του ακροδεξιού Καρατζαφέρη στη ΝΔ θα αποτρέψει πολλούς κεντρογενείς ψηφοφόρους να ψηφίσουν το κόμμα αυτό εφόσον το ακροδεξιό του προφίλ θα καταργήσει την δήθεν «Κεντροδεξιά» του τοποθέτηση. Πάντως η «βοήθεια» που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης από τον πολιτικά ξεχασμένο Καρατζαφέρη, φανερώνει αδυναμία της ΝΔ, η οποία φαίνεται να χάνει οριστικά το ακροδεξιό της ακροατήριο και με τον τρόπο που λειτουργεί να πάει να χάσει και το καθαυτό κεντρώο.
*Ο Γιώργος Χαλκιάς είναι επίτιμος δικηγόρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ