ΜΕΤΑ την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη από τη σύγκρουση δύο τρένων που προκάλεσε τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας, απομακρύνεται το ενδεχόμενο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στις 9 Απριλίου που φέρονταν ως η πιθανότερη ημερομηνία.
Ο κόσμος εξακολουθεί να βρίσκεται στους δρόμους ζητώντας την τιμωρία των ενόχων γι’ αυτό το και αποκαλούμενο έγκλημα και παράλληλα δικαίωση των θυμάτων που έφυγαν με τόσο άδοξο όσο και αποτρόπαιο τρόπο. Όπως γίνεται φανερό μπορεί μεν η κυβέρνηση να ζητά «συγνώμη», με τον πρωθυπουργό να δηλώνει «ποτέ ξανά», όμως μετρά και το πολιτικό κόστος, το οποίο αν κρίνουμε και από τις αντιδράσεις του λαού είναι βαρύτατο.
Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πράγματι σκοπό να προβεί σε ανακοινώσεις για προκήρυξη των εκλογών την Κυριακή των Βαΐων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αναδιπλώθηκε μετά τη λαϊκή κατακραυγή μεταθέτοντας τον χρόνο, ως και εκ του γεγονότος πως θάθελε να αποφύγει τις κάλπες τη μέρα που θα τελείται το 40ήμερο μνημόσυνο των αδικοχαμένων.
Όπως άλλωστε θα συνέβαινε με το κάθε κόμμα εξουσίας, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι αναμένεται να επιχειρηθεί παράλληλα η μέτρηση του πολιτικού κόστους και μέσω των δημοσκοπήσεων χωρίς απαραίτητα τα στοιχεία να δουν το φως της δημοσιότητας. Κι όπως τα ίδια τα κόμματα λένε «θα αποτελέσει εργαλείο για την λήψη των οριστικών αποφάσεων».
Αναζητήσαμε πηγές προκειμένου να πληροφορηθούμε τη νέα πιθανή ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες και η απάντηση που λάβαμε ήταν πως εξετάζεται η Κυριακή 21 Μαΐου. Αν θα απαιτηθούν και δεύτερες εκλογές, αυτές μάς τις προσδιορίζουν για τέλη Ιουνίου όταν και θα ολοκληρωθεί η διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων ώστε να απελευθερωθούν οι αίθουσες των σχολείων για να χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα. Όπερ έδει δείξαι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ