ΤΟ πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, στην συντριπτική πλειοψηφία νέων, απασχόλησε μέσω τηλεδιάσκεψης και την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, η οποία προέβη σε ορισμένες καίριες παρεμβάσεις.
Στην Ολομέλεια συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Μιχάλης Νικολάου (φωτο), ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είναι μάλιστα μέλος της συντονιστικής επιτροπής, μοναδικός από την βορειοδυ- τική Ελλάδα. Σύμφωνα με τα όσα μάς μεταφέρει, λόγω της μείζονος σοβαρότητας της υπόθεσης η διενέργεια της ανάκρισης θα πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε οι Δικηγορικοί Σύλλογοι να παρίστανται στην όλη διαδικασία της έρευνας για την υποστήριξη της κατηγορίας.
Η Ολομέλεια απευθύνεται, εξάλλου, και στους συναδέλφους της, στους οποίους συνιστά να μην σχολιάζουν από την τηλεόραση και τον έντυπο Τύπο τα στοιχεία των σχετικών δικογραφιών, καταδικάζοντας απερίφραστα κάθε συμπεριφορά δικηγόρου, που επιχειρεί, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο.
Υπενθυμίζει, επίσης, ότι κάθε συμπεριφορά που αντίκεται στον Κώδικα Δικηγόρων και την Δεοντολογία και απάδει του κύρους και της αξιοπρέπειας του δικηγορικού λειτουργήματος είναι πειθαρχικά ελεγκτέα και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα κάθε Συλλόγου υποχρεούνται να επιλαμβάνονται, χωρίς καμία καθυστέρηση.
Είθε να ισχύσουν όλα αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ