ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ και Μελισσουργοί, μέσω των Συλλόγων τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να αναδείξουν και συνάμα να προωθήσουν το αίτημα για την αναγκαιότητα σύνδεσης των δύο χωριών μέσω υπόγειας σήραγγας, για την κατασκευή της οποίας το ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) έχει εκπονήσει ήδη ολοκληρωμένη μελέτη.
Προς τούτο οι Σύλλογοι «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ» Θεοδωριάνων και «Άη Μάρκος» Μελισσουργών, διοργανώνουν την Τετάρτη 15 Μαρτίου εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσει ο καθηγητής του ΕΜΠ και διευθυντής του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας, συμπατριώτης μας Δημήτρης Καλιαμπάκος, ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε πρωτοστατήσει για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας μετά την κατάρρευσή του από τα ορμητικά νερά του Αράχθου ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2015.
Με την ίδια αποφασιστικότητα κινείται και σήμερα ώστε το όραμα ετών για σύνδεση των δύο ορεινών κοινοτήτων του νομού να αποτελέσει πραγματικότητα. Για να γίνει, ωστόσο, αυτό απαιτείται πολιτική βούληση αλλά και πιέ- σεις προς κάθε κατεύθυνση γιατί «Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων» που έλεγε και ο Δημοσθένης. Κι αυτό ακριβώς κάνουν σήμερα οι δύο δραστήριοι Σύλλογοι, οι οποίοι βλέπουν ότι μόνο μέσω αυτού του έργου μπορούν τα χωριά τους να αλλάξουν σελίδα. Και στον τομέα της ανάπτυξης βεβαίως. Μένει να το δουν και οι εκπρόσωποι του πολιτικού και εν γένει δημόσιου βίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ