ΕΧΟΝΤΑΣ αναπτύξει μια πολυσχιδή δράση που εκτείνεται έως και τους βαθείς κόλπους της Ορθοδοξίας, ο Κώστας Τρομπούκης (φωτο), ετών 54, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επιλέχθηκε από το κόμμα της ΝΔ, της οποίας είναι στέλεχος, να είναι υποψήφιος βουλευτής Χίου.
Γεννημένος στην Άρτα δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Χίο όπου ως γιατρός ακτινοδιαγνώστης ίδρυσε την «Μαγνητική Τομογραφία Χίου», ενώ παράλληλα είναι Διευθυντής Εργαστηρίου Ιστορίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διευθυντής Μουσείου Ιστορίας Ιατρικής του ίδιου Πανεπιστημίου, πρόεδρος του Ιδρύματος Ιστορίας Ιατρικής Ν.Κ. Λούρος και τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΝΔ.
Τον Μάιο του 2018 ο μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, Σεπτή Εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, απένειμε στον Κώστα Τρομπούκη το Οφίκκιο Νέου Άρχοντος Ακτουαρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Από τον 12ο αιώνα ο τίτλος του Ακτουαρίου απονέμεται αποκλειστικά στους γιατρούς των ανακτόρων, οι οποίοι διακρίνονταν για τις γνώσεις, τις έρευνες και δημοσιεύσεις, τις πρωτοποριακές για την εποχή ανακαλύψεις τους στον χώρο της διάγνωσης και θεραπείας των ασθενειών αλλά και για την κλινική τους πείρα. «Εν τω προσώπω σας – είχε αναφέρει στην προσφώνηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης – συνυπάρχουν δημιουργικώς η μόρφωσις, η επιστημοσύνη και η ικανότης, αλλά και η αφιέρωσις εις το καθήκον, το χριστιανικόν φρόνημα και ο σεβασμός προς την Ορθοδοξίαν, το ήθος και η σεμνότης…».
Πλην όλων αυτών των δραστηριοτήτων ο Κώστας Τρομπούκης ως υποψήφιος βουλευτής Χίου δίνει για πρώτη φορά τη μάχη σ’ αυτόν τον στίβο έχοντας ισχυρό κομματικό «αντίπαλο» του Νότη Μηταράκη.
Ο Θεός μαζί του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ