«Αγαπητοί συνάδελφοι, μετά το δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών στις 13 Φεβρουαρίου 2023 που ανακοινώθηκε η αύξηση του επιδόματος επικινδύνου και ανθυγιεινής εργασίας στα 200 ευρώ, την αλλαγή των κατηγοριών από 3 σε 5 και όσες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει χωρίς να έχει εκδοθεί η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση)σχετικά με αυτό επισημάνουμε ότι:

H Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας Ελλάδας ως νεοσύστατο όργανο (ίδρυση 30 Σεπτεμβρίου 2022) και η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (συγκρότηση 7 Νοεμβρίου 2022) δεν συμμετείχε σε καμία διαβούλευση για τον καθορισμό του επιδόματος του κλάδου μας και δεν κατέθεσε επισήμως πρόταση σχετικά μ’ αυτό.
Παρόλα αυτά θέλουμε να καταστεί σαφές προς όλους ότι η θέση μας είναι μια και αδιαπραγμάτευτη: O κλάδος μας, φύση και θέση της εργασίας μας, πρέπει να ανήκει στην Α’ κατηγορία της χορήγησης των 200 ευρώ. Στην Α’ κατηγορία πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς διακρίσεις ανά κατηγορία εκπαίδευσης ΠΕ και ΤΕ ή ΔΕ.
Στην Α’ κατηγορία πρέπει να χορηγηθεί το επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους τεχνολόγους ακτινολογίας ακτινοθεραπείας ανεξαρτήτου φορέα εργασίας. Το επίδομα αυτό θα πρέπει να χορηγείται και στους εργαζομένους τεχνολόγους ακτινολογίας ακτινοθεραπείας του ιδιωτικού τομέα συμπεριλαμβανομένου στις συμβάσεις εργασίας.
Η ΕΤΑΑΕ σας ενημερώνει ότι θα κινηθεί άμεσα προς πάσα κατεύθυνση για την διεκδίκηση όλων των παραπάνω».
Για το ΔΣ υπογράφουν ο
πρόεδρος Κωνσταντίνος
Πιπερίδης και ο γενικός γραμματέας Σπυρίδων Δρούλιας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ