ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ προς τον διευθυντή ΕΛΓΑ Ιωαννίνων που καλύπτει ολόκληρη την Ήπειρο και την Κέρκυρα, Γιάννη Παπαγιάννη, επιφύλαξε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, διότι χάρη στην έγκαιρη καταγραφή ζημιών μπόρεσαν οι παραγωγοί να πάρουν τις αποζημιώσεις τους από αντίξοα καιρικά φαινόμενα.
Αφορμή για τις ευχαριστίες τόσο προς τον κ. Παπαγιάννη όσο και στους γεωπόνους του ΕΛΓΑ αποτέλεσε η καταβολή των αποζημιώσεων εξαιτίας της ανεμοθύελλας τον Μάιο 2022 που έπληξε τα ακτινίδια κυρίως στον πρώην Δήμο Φιλοθέης. Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης ανήλθε σε 4,7 εκατ. ευρώ και όσοι δικαιούχοι είχαν πληρώσει κανονικά τις εισφορές τους έλαβαν τα χρήματα τέλος Δεκεμβρίου 2022, δηλαδή επτά μήνες μετά.
Υπάρχουν, όμως, και παραγωγοί που δεν είχαν πληρώσει τις εισφορές τους. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τις πλήρωσαν εκ των υστέρων και έτσι τα ποσά που δικαιούνταν καταβλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, όπως άλλωστε σημειώναμε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας. Από τα συνολικά 4,7 εκατ. ευρώ απέμεινε ένα ποσό της τάξης των 1,46 εκατ. ευρώ που οι παραγωγοί έλαβαν τώρα, αφού πρώτα έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.
Διευθυντής ΕΛΓΑ και γεωπόνοι «εργάστηκαν» πραγματικά «με φιλότιμο» όπως αναφέρει και ο υφυπουργός, όμως αυτό ακριβώς έκαναν πάντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ