Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Με βάση την εισήγηση οι ανάγκες του Δήμου Αρταίων σε προσλήψεις είναι οι ακόλουθες: για το 2024, τέσσερις προσλήψεις, για το 2025, πέντε, για το 2026, μία πρόσληψη και για το 2027, έξι προσλήψεις! Συνολικά 16 προσλήψεις για την επόμενη τετραετία, που πολλές προκύπτουν και λόγω συνταξιοδότησης εργαζόμενων!
Είναι τραγικό την στιγμή που η ίδια Δημοτική αρχή προκειμένου να δικαιολογήσει τις πολλές αναθέσεις για συμβάσεις υπηρεσιών ή την στάση της στο ζήτημα της κινητικότητας, επικαλείται την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, όταν έρχεται η ώρα να ζητήσει προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού να καταλήγει ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μέχρι το 2027 χρειάζονται μόλις 16 νέες προσλήψεις!
Καμιά κουβέντα για τις υπηρεσίες ΥΔΟΜ! Καμιά κουβέντα για της υπηρεσίες καθαριότητας! Καμία κουβέντα για της υπηρεσίες πρόνοιας! Καμιά κουβέντα για τις υπηρεσίες πληροφορικής! Καμιά κουβέντα για την Τεχνική Υπηρεσία! Όπως φαίνεται αρκούν οι ήδη εργαζόμενοι!
Η στάση της αυτή δείχνει και ποιες είναι οι προτεραιότητες της: Προτιμά να αναθέτει υπηρεσίες σε ιδιώτες ή να έχει εργαζόμενους σε εργασιακή ομηρία (συμβασιούχους) παρά μόνιμο προσωπικό. Άλλωστε έτσι «γίνονται οι δουλειές»! Σε πλήρη στοίχιση με την κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες! Φαίνεται «λεφτά υπάρχουν» για αναθέσεις, εξωτερικούς συμβούλους και συνεργάτες, λεφτά όμως ΔΕΝ υπάρχουν για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!
Απ’ ότι φαίνεται θεωρούν πιο σοβαρό να υπάρχουν βίντεο του δημάρχου για τις προεκλογικού τύπου συναντήσεις του με υπουργούς, από το να αναμεταδίδεται το Δημοτικό Συμβούλιο όταν αυτός λείπει!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ