Από 1η Μαρτίου έως 13 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, θα διενεργηθούν οι εμβολιασμοί/αιμοληψίες των αιγοπροβάτων για την Βρουκέλλωση (Μελιταίο πυρετό).
Πληροφορεί επίσης τους κτηνοτρόφους για τα εξής: Ακόμα κι αν δεν έχουν αρνάδες αναπαραγωγής, οφείλουν να είναι παρόντες κατά την επίσκεψη του Τμήματος Κτηνιατρικής στην κοινότητά τους, για την πραγματοποίηση αιμοληψίας από όλα τα ενεργά κριάρια. Όλα τα καταγεγραμμένα ζώα στο μητρώο της εκμετάλλευσης να φέρουν ενώτια. Μη συμμόρφωσή τους θα έχει επιπτώσεις στον επιτόπιο έλεγχο που διενεργείται στην εκμετάλλευσή τους. Να υπάρχουν και να προσκομίζονται τα μητρώα φαρμακευτικής αγωγής και το μητρώο εκμετάλλευσης.
Όλοι οι παραγωγοί – κτηνοτρόφοι που ενδιαφέρονται να κάνουν εμβολιασμό – αιμοληψία, θα περιμένουν σε κεντρικό σημείο του χωριού ώστε να γίνεται σωστός προγραμματισμός της πορείας του προγράμματος προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Οι παραγωγοί – κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έχουν μικρό αριθμό αιγοπροβάτων, κάτω των 10, και βρίσκονται σε μακρινή απόσταση από το χωριό, να φροντίσουν εκ των προτέρων να έχουν τα ζώα στα οποία πρόκειται να γίνει εμβολιασμός- αιμοληψία στην πλατεία την συγκεκριμένη ώρα και ημέρα ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα και νωρίτερα ώστε να διευκολυνθεί το έργο του συνεργείου και της Υπηρεσίας.
Για τον καλύτερο συγχρονισμό του προγράμματος οι παραγωγοί να έχουν συνεργασία με τους προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων για να ενημερώνονται. Οι πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων να έχουν στενή συνεργασία με το Τμήμα Κτηνιατρικής της Άρτας σχετικά με την βρουκέλλωση των αιγοπροβάτων και για κάθε τι που αφορά το ζωικό κεφάλαιο του Δημοτικού Διαμερίσματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ