Σε συνεδρίασή της το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενέκρινε τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους βουλευτές ανά την επικράτεια.
Όσον αφορά την εκλογική περιφέρεια Άρτας υπενθυμίζεται ότι το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται κατά αλφαβητική σειρά από τους παρακάτω υποψήφιους: Γρηγόρης Βλάρας (δημόσιος υπάλληλος), Όλγα Γεροβασίλη (βουλευτής, γιατρός), Μαργαρίτα Μπουραντά (κλινική ψυχολόγος) και Βασίλης Τσίρκας (πρώην βουλευτής, δικηγόρος). Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή μάς απεστάλησαν τα βιογραφικά τους που έχουν ως ακολούθως:

Γρηγόρης Βλάρας
Ο Γρηγόρης Βλάρας κατάγεται από τον Αμμότοπο Άρτας και διαμένει στην Άρτα. Είναι απόφοιτος των σχολών Άϊνστάιν του τμήματος μηχανολόγων. Είναι μόνιμος υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παντρεμένος με την Ελένη Τζίτζικα και έχουν δύο παιδιά, τον Δημήτρη και την Σοφία. Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση από την θέση του αντιδημάρχου Δήμου Αρταίων και του δημοτικού συμβούλου. Είναι μέλος του πολιτιστικού Συλλόγου Αμμοτόπου «Η Κιάφα», του οποίου διετέλεσε πρόεδρος. Είναι, επίσης, μέλος του Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης».

Όλγα Γεροβασίλη
Η Όλγα Γεροβασίλη γεννήθηκε στην Άρτα το 1961, είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Παππά, χημικό μηχανικό, έχει τρία παιδιά, τον Φαίδωνα, την Αγγελική και τον Κωνσταντίνο. Από το 1994 έως το 2012 ήταν αυτοαπασχολούμενη γιατρός – ακτινοδιαγνώστρια. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες: Ιούλιος του 2019, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αύγουστος 2018, υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Νοέμβριος του 2016, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σεπτέμβριος 2015, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με χρέη κυβερνητικής εκπροσώπου. Σεπτέμβριος 2015, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την προκήρυξη των εκλογών. Σεπτέμβριος 2015, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ. Ιούλιος 2015, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με χρέη κυβερνητικής εκπροσώπου. Φεβρουάριος 2015, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος. Ιανουάριος 2015, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ. Ιούνιος 2012, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ. Μάιος 2012, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ.
Πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες: Μάιος 2014, υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» και εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016. Νοέμβριος 2010, υποψήφια δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αλλαγή» και εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οκτώβριος 2006, υποψήφια δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αλλαγή» και εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από το 2003 έως το 2005, γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας. Οκτώβριος 1998, δημοτική σύμβουλος Αρταίων. Από το 1997 έως το 2003, γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας.

Βασίλης Τσίρκας
Ο Βασίλης Τσίρκας γεννήθηκε το 1981 και αποφοίτησε από το 3ο λύκειο Άρτας όπου και δραστηριοποιήθηκε έντονα στο μαθητικό κίνημα. Συμμετείχε στη Γ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων ως Έφηβος Βουλευτής. Αποφοίτησε από τη Νομική Κομοτηνής το 2004. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Υπήρξε μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού.
Εκλέχτηκε βουλευτής Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής, μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος και της Προανακριτικής Επιτροπής για την Novartis. Ήταν εισηγητής κρίσιμων νομοσχεδίων του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ διετέλεσε συντονιστής στον τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Βλαχοπάνου, δικηγόρο και έχουν δύο παιδιά.

Μαργαρίτα Μπουραντά
Η Μαργαρίτα Μπουραντά γεννήθηκε στο Κομπότι Άρτας το 1964 και είναι συνταξιούχος κλινική ψυχολόγος. Είναι παντρεμένη και έχω δύο παιδιά. Την Δήμητρα απόφοιτη Μουσικών Σπουδών του University of Aberdeen UK και τον Κωνσταντίνο, φοιτητή του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αποφοίτησε από το λύκειο Κομποτίου. Είναι κάτοχος πτυχίου Νοσηλευτικής από το ΤΕΙ Αθηνών, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Διεθνής Διοικητική των Επιχειρήσεων» από το ΤΕΙ Πειραιά – Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στο Marketing και διαχείριση ανθρώπινων πόρων.
Εργάσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ως κλινική ψυχολόγος μέχρι το 2013 όταν και συνταξιοδοτήθηκε. Από το 2016 έως το 2020 διατέλεσε κοινή διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Βαρδάκειο και Πρώιο και του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου. Συμμετείχε στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Γυμνασίου της Ιωνιδίου Σχολής Πειραιά (2006 έως 2008), μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων «Η Πρόοδος» (2009) και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» (2010 έως 2013).
Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από το 2019 και μέλος συντονιστικού της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου- Δραπετσώνας, συμμετέχοντας στις δράσεις της οργάνωσης, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ