«Ένα φθηνό παιχνίδι μικροπολιτικών εντυπώσεων παίχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου, στο οποίο συζητήθηκε το θέμα της έγκρισης πολυετούς προγραμματισμού ανθρώπινου δυναμικού Δημόσιας Διοίκησης 2024- 2027 του Δήμου Αρταίων», τονίζεται σε ανακοίνωση Τύπου.
Στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτει: « Όσο και αν φαίνεται αδιανόητο, η αντιπολίτευση αλλά και οι τρεις πρόσφατα ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι απέρριψαν αδικαιολόγητα και δεν ψήφισαν την χαρτογράφηση αναγκών νέων προσλήψεων και μετατάξεων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Το υπουργείο Εσωτερικών με την εγκύκλιο (Φ.2.9/83/οικ.1526/31.01.2023) που έστειλε στις 31 Ιανουαρίου, ζήτησε από τους Δήμους πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων μέχρι το 2027, βάσει των προβλεπόμενων αυτοδίκαιων αποχωρήσεων μόνο.
Επισημαίνεται ότι το σύνολο των εκτιμώμενων αναγκών για πρόσληψη κάθε έτους, δηλαδή το σύνολο των θέσεων προς κάλυψη μέσω προσλήψεων που δηλώνει ο φορέας (ή η Διεύθυνση Διοικητικού/Προσωπικού) για το έτος, πρέπει να είναι μικρότερο ή ίσο με το άθροισμα των εκτιμώμενων (αυτοδίκαιων) αποχωρήσεων προσωπικού όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης που έχουν καταχωρηθεί στα βασικά στοιχεία του σχεδίου για το έτος αυτό.
Εννοείται ότι τα σχέδια κάθε έτους θα πρέπει να καθοριστούν επί τη βάσει ορθολογικής αξιολόγησης των αναγκών κάθε φορέα, με γνώμονα και τη δυνατότητα κάλυψης της προκαλούμενης δαπάνης από τις εκτιμώμενες πιστώσεις κάθε έτους αναφοράς και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμφωνούν απολύτως με τον ισχύοντα Οργανισμό/Κανονισμό.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αρταίων καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την συσσώρευση που έχει προκύψει μετά τα δύο χρόνια πανδημίας και την αναγκαστική καθυστέρηση που προέκυψε. Καθυστέρηση σε έργα και μελέτες που όλοι πλέον προσπαθούν να αναπληρώσουν. Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τους υπαλλήλους και διαβεβαιώνει την κοινωνία της Άρτας ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να προχωρήσουν οι προσλήψεις.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών δεν είχε καμία όχληση πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τυχόν αποσαφήνιση σημείων της εισήγησης ή και τυχόν προτάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αξιολογηθούν σε συνεργασία με τη διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών με γνώμονα και την δυνατότητα κάλυψης της προκαλούμενης δαπάνης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ