Την δέσμευσή της απέναντι στους φοιτητές να συμβάλλει στη μείωση του κόστους των μετακινήσεων τους, υλοποιεί έμπρακτα η Δημοτική Αρχή μέσω της επιδότησης κάρτας απεριορίστων διαδρομών.
Προς τον σκοπό αυτό η νέα πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γκολομάζος, υπέγραψαν την περασμένη Τετάρτη στο Διοικητήριο του Πανεπιστημίου της Άρτας από κοινού σύμβαση με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Άρτας Κωνσταντίνο Σακκά, παρουσία και του κοσμήτορα τμήματος Γεωπονίας Αναστάσιου Τσίνα και του αντιδημάρχου Οικονομικών Νίκου Λιόντου.

Τα οφέλη για την Άρτα
Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Δήμου «η κίνηση αυτή όχι μόνο ανακουφίζει οικονομικά τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, αλλά έχει και αναπτυξιακή στόχευση, δεδομένου ότι προτρέπει τους δικαιούχους φοιτητές να μεταβούν και να επισκεφτούν τις γύρω αστικές – περιαστικές περιοχές της Άρτας, που καλύπτει το Αστικό ΚΤΕΛ, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα, την σύντομη παραμονή και συνεπώς την τοπική οικονομία των περιοχών αυτών.

Τα οφέλη για τους φοιτητές
Η σύμβαση αφορά την έκδοση μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών με μειωμένη τιμή 15 ευρώ σε σχέση με την τιμή των 35 ευρώ που ίσχυε πριν την υπογραφή της σύμβασης.
Η διαφορά που προκύπτει από τη μειωμένη τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, μετά την χορηγούμενη έκπτωση από το Αστικό ΚΤΕΛ, θα καταβληθεί στην εταιρεία από τον Δήμο Αρταίων, την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο».

Δήλωση δημάρχου Αρταίων
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, ανέφερε: «Όταν υπάρχει ειλικρινής διάθεση για συνεργασία, όταν δουλεύεις με ανοιχτό πνεύμα, όταν προχωράς με ομαδικότητα, αυτό φαίνεται. Και φαίνεται μέσα από την συνέργεια για την επιδότηση των φοιτητών των πανεπιστημιακών σχολών της Άρτας στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
Έτσι στηρίζουμε τους φοιτητές στις καθημερινές τους μετακινήσεις από και προς το Πανεπιστήμιο, ενισχύοντας παράλληλα και τις σχολές της Άρτας. Όμως πρόκειται ασφαλώς και για μια κίνηση με κοινωνικό πρόσωπο, αλλά και οικονομικό όφελος αφού λίγη “περιέργεια” να έχουν οι φοιτητές μας θα βρουν έναν λόγο για να ανακαλύψουν περισσότερο την Άρτα και τις περιαστικές περιοχές της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ