Η πρώτη αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, η οποία συγκεντρώθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου, αναχώρησε σήμερα οδικώς με προορισμό την γειτονική μας χώρα.
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο φορτίο 25 τόνων που συλλέχθηκε από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τις αντίστοιχες Διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηπείρου με την συνδρομή της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας. Όπως αναφέρεται έγινε κατηγοριοποίηση και καταμέτρηση των αγαθών, πακετάρισμα και μεταφορά στις εγκατασ- τάσεις της εταιρείας που έχει αναλάβει αφιλοκερδώς την παράδοσή τους στις αρμόδιες αρχές της Τουρκίας .
«Η ανταπόκριση και η προσφορά των συμπολιτών μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο – τονίζει σε ανακοίνωση Τύπου η Περιφέρεια – ήταν πολύ μεγάλη και η Ήπειρος έδειξε για μια ακόμα φορά το ανθρωπιστικό της πρόσωπο για τους συνανθρώπους μας που έχασαν όλη τους τη ζωή στα χαλάσματα.
Η προσπάθεια για τη συλλογή ειδών, για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας, συνεχίζεται καθημερινά (ώρες 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι) στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων. Στην Άρτα η συλλογή γίνεται στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, οδός Κοσμά Αιτωλού 10.
Τα απαραίτητα είδη κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι :Τρόφιμα μακράς διαρκείας. Είδη ατομικής υγιεινής. Κουβέρτες. Παπλώματα. Κλινοσκεπάσματα. Υγειονομικό υλικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ